Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice nevremena

Slavonci očajni nakon oluje: 'Nitko nije stao uz nas, na vijestima samo Zagreb'

Foto: T_photography
1/10
21.07.2023.
u 18:17

Prošle nedjelje slavonci su tradicionalno obilježavali 44. Žetvene svečanosti u Cerni. Sada su, sa pjesme, sporta i zabave, spali na pomaganje jedni drugima u sanaciji štete prouzročene nevremenom, jer kažu, pomoći ostalih nema.

Prije tri dana veliko je nevrijeme zahvatilo cijelu Hrvatsku i sa sobom odnjelo četiri života. Dok većina bruji o šteti nastaloj u Zagrebu, malo tko se osvrće na slavonska sela u kojima stanovnici još uvijek nemaju struje ni pitke vode.

Do prošle nedjelje Slavonci su tradicionalno obilježavali 44. Žetvene svečanosti u Cerni. Sada su, sa pjesme, sporta i zabave, spali na pomaganje jedni drugima u sanaciji štete prouzročene nevremenom, jer kažu, pomoći ostalih nema. 

- Da nam nije vatrogasaca iz DVD-a Cerna, koji su odmah nakon tog nevremena izašli izvidjeti situaciju, pomagali, preusmjeravali promet, odmah ujutro išli do svake kuće da pogledaju tko koliku štetu ima... Ne znam kako bi sve završilo - javlja nam čitateljica Tihana, stanovnica Cerne.

Slavonci su se međusobno udružili i na Facebook profilima dijelili obavijesti o dijeljenju crijepa i popravljanju oštećenih automobila, a koliko god su se nadali, pomoć ostatka Hrvatske nije dolazila, ni u kojem obliku. 

GALERIJA Fotografije štete nastale u Cerni uslijed nevremena

1/23

- Nitko ostali nije uz nas... Točno tako, na vijestima i svuda samo Zagreb. Nama, Slavoniji, se posvetilo jedva dvije rečenice, i samo dva kadra fotografije, na kojima se ne vidi ništa, što nas je zapravo zahvatilo - kaže razočarana jer Slavoncima nitko ne dolazi pomoći. 

- Svi smo si pomagali međusobno na sve nacine, dobar dio kuća se pokrio i sanirao u kratkom roku. Općina je bila ažurna, odmah je javljeno svima da fotografiraju svoje štete...

- Navede li vas put ikad u Slavoniju, u Cernu navratite. Svaka kuća će vas ugostiti rado. Širokih ruku i slavonske duše, gladni i žedni nećete biti! U izobilju svega, zapjeva se i koja! Ali uz onu Slavonijo, zlatna ti si, a ne Slavonijo, jadna li si... - poručila nam je Tihana

>>VIDEO Ilica ponovo poplavljena: Automobili se bore s vodom, hitne službe žure na intervencije

 

Ključne riječi

Komentara 40

MA
Makbe
21:53 21.07.2023.

Ni u Zagrebu još nikom nije pomognuto. Samo susjedi, prijatelji, rodbina i vatrogasci pomažu. I nije samo Zagreb nego i cijelo Prigorje i Zagorje. Ogromna šteta i problemi. Danas opet dvije oluje, tramvaji stoje, polave i štete u bolnicama, oštećene i bez krovova jako puno škola, a da uopće ne spominjemo štete i katastrofe privatnih kuća i stanova. Nije Slavonija zapostavljena. Nemojmo opet podgrijavati razdor našeg naroda.

Avatar OPG
OPG
20:07 21.07.2023.

Inati se Slavonijo, svi smo uz vas!

Avatar Maks:
Maks:
19:50 21.07.2023.

I na ovom clanku podli komentari, komsiluk ne spava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije