Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzni rekvizit

Slavna vrata iz Titanica prodana na aukciji za 718.750 dolara

Titanic 1986. godine
Foto: WHOI Archives/Woods Hole Oceanographic Institution/Handout via REUTERS
1/3
27.03.2024.
u 12:34

Mnogi obožavatelji nezadovoljni su jer misle da je okvir drvenih vrata bio dovoljan da spasi i Jacka (Leonardo DiCaprio), umjesto da tragično završi u ledenoj vodi

Drvena vrata na kojima je Rose (Kate Winslet) plutala i uspjela preživjeti u filmu Titanic prodana je za 718.750 dolara, prenosi BBC. Otkako je film stigao u kina 1997. obožavatelji se pitaju je li ovaj rekvizit, a riječ je zapravo o dijelu okvira vrata iznad ulaza u salon prve klase broda, bio dovoljan da spasi i Jacka (Leonardo DiCaprio), umjesto da tragično završi u ledeno hladnoj vodi nakon potonuća legendarnog broda Titanic.

Prodaja rekvizita održana je u odmaralištu Planet Hollywood, a na aukciji su prodani i kostimi korišteni tijekom snimanja filma. Riječ je o rekvizitu koji je predstavljao dio vrata, a koji je, prema priči iz filma, bio dovoljan da Rose na njemu pluta i tako izbjegne smrt u Atlantiku.

U epizodi serijala Mythbusters iz 2012. redatelj Titanica James Cameron otkrio je da je primio brojne poruke u kojima su mnogi optuživali Rose da je sebična, a Jacka nazivali "idiotom". No Cameron je prekinuo raspravu rekavši da je prema scenariju Jack "morao umrijeti". “Možda smo pogriješili, rekvizit je trebao biti malo manji”, rekao je tada slavni redatelj. Rekvizit je dug oko 2,4 metra i širok oko jedan metar.

Među ostalim rekvizitima prodanim na aukciji bio je i bič iz filma "Indiana Jones i ukleti hram" koji je prodan za 535.000 dolara. Za odijelo Spidermana, koje je nosio Tobey Maguire, kupac je izdvojio 125.000 dolara. Ukupan prihod od aukcije iznosio je 15,68 milijuna dolara.

GALERIJA Ruglo u Zagrebu: Zgrada vrijedna 12 milijuna eura zapuštena

Titanic 1986. godine
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije