Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baka mileva mozak bande

Slala sinove i unuke u krađe po Francuskoj

baka mileva
Foto: Vedran Balen
05.11.2015.
u 14:12

Sve nam je napakirano. Majka na krađu nikoga nije nagovarala, osobito ne djecu, rekao je Ivan Tudor, i sam osuđen u Francuskoj

Mileva Šulić (68) iz Slavonskog Broda bila je mozak operacije organiziranja dječjih bandi radi krađa i provala u Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Belgiji. Prema pravomoćnoj presudi francuskog suda, ona je organizirala i upućivala članove svoje uže i šire obitelji na provale i krađe. U rabotama su nezakonito stekli milijunske iznose, a sudjelovalo je 27 osoba iz tri obitelji podrijetlom iz Hrvatske koje su osuđene na pojedinačne zatvorske kazne. Oni su po njezinim napucima organizirali djecu u dobi od 10 i 11 godina, koja su počinila najveći dio krađa.

– Sve nam je napakirano. Francuzi su htjeli osuditi ekipu od što više ljudi pa su na kraju osuđeni i oni koji jesu i oni koji nisu sudjelovali u krađama – kaže Milevin sin Ivan Tudor (47), kojega smo zatekli u njegovoj kući u blizini velike majčine dvokatnice. On je osuđen na četiri godine zatvora, od čega je odslužio dvije i pol godine te je pušten. Kaže kako u majčinoj kući sada živi njegov brat sa svojom obitelji. Mileva Šulić je u razdoblju od 1. veljače do 10. listopada 2011. sudjelovala u zločinačkom udruživanju te iz Hrvatske pripremala više teških krađa provaljivanjem ili uskakanjem u kuće kroz prozor.

– Moja se majka povremeno telefonom čula s jednim od moje braće u Francuskoj, koji je također osuđen, ali nikoga nije nagovarala na krađu, osobito ne djecu. Svatko sam odlučuje o svojim postupcima – dodao je Tudor. Ipak, utvrđeno je kako je osuđenica bila zajednička centralna figura oko koje su se okupljali njeni sinovi i maloljetna unučad. Očevi su kao šefovi obitelji upućivali svoju djecu i njihove bračne drugove da provaljuju i kradu u akcijama po terenu, pri čemu su se odrasli bavili logističkom podrškom te podnosili izvještaje šefovima. Ukupno su počinili više od 60 provala. Brodski Županijski sud donio je odluku kojom se Milevi priznaje pravomoćna presuda suda u Nancyju, koji ju je osudio na šest godina zatvora, te joj je odobren nastavak služenja kazne u RH.

>>Dvojac se predstavio kao policija pa ženi (90) ukrali nakit

>>Provalili u osam obiteljskih kuća i ukrali nakit vrijedan 140.000 kuna

Komentara 5

Avatar dario554433
dario554433
07:52 06.11.2015.

Eke buraz

KA
KaNiDora
14:21 05.11.2015.

I nikom nista

IR
irenajordan39
15:21 05.11.2015.

Dragi novinari!Ako vec pisete pricu onda bi trebala imati glavu i rep,primjetila sam nazalost da novinari 24 sata pisu i stilom i rijecnikom kao slabasan ucenik treceg razreda,srrasno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije