Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imunološki zavod

Sladoljev: Vlada će za direktora zavoda predložiti umirovljenog člana HNS-a

srećko sladoljev
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
04.02.2014.
u 11:32

DORH provodi istragu o poslovanju od privatizacije Zavoda 1993. godine, ali naglasak je na poslovanje posljednjih nekoliko mjesci.

Srećko Sladoljev, povjerenik Imunološkog zavoda izjavio je na tiskovnoj konferenciji Novog sindikata da je u Ministarstvu gospodarstva sastanak sa predstavnicima Oktal Pharme te predstavnicima ministarstva zdravlja i Državne agencije za upravljanjem imovinom.

Troje djelatnika Zavoda odbilo je prisustvovati sastanku jer se procijenilo da trebaju štititi interese Zavoda i ne otkrivati informacije o poslovanju.

- Ostalih pet ponuđača nisu pozvani na razgovor. Oktal Pharma je proslavila gubitak proizvodnih dozvola Zavoda u srpnju. Primjerice, u Italiji također nisu zadovoljavajući uvjeti za proizvodnju krvnih derivata, no njihovoj agenciji nije palo na pamet uskratiti dozvole niti su se pozivali na Europsku uniju, rekao je Sladoljev kojeg su kolege izabrale da bude njihov kandidat za novog direktora Zavoda.

- Prema neslužbenim informacijama čuo sam da će Vlada predložiti umirovljenog člana HNS-a koji je i član Nadzornog odbora što je suprotno zakonu, rekao je Sladoljev.

Dodajmo i kako DORH provodi istragu o poslovanju od privatizacije Zavoda 1993. godine, ali naglasak je na poslovanje posljednjih nekoliko mjeseci.

A ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je kako očekuje da će u četvrtak biti izabran novi direktor Imunološkog zavoda.

>>Bandić Vladi poslao pismo namjere. Zagreb postaje vlasnik Imunološkog?

>>Tvrtka Luke Rajića u Imunološki zavod želi uložiti 30 milijuna eura

Komentara 5

MO
mojazemlja
13:24 04.02.2014.

Sramota. Stranka koja ima jedva 2%,raspolaže u upravljanju preko 80% državne imovine kroz poduzeća i institucije. Sramota.

NV
novo vriijeme
12:24 04.02.2014.

Sladoljeva za direktora, dosta nam je ovih nesposobnih, napuhanih i grabežljivih iz HNS koji hoće prigrabiti Zavod u svoju imovinu.

ZA
Zabrinuta
13:47 04.02.2014.

Opet HNS,opet politika opet ponovljeni scenarij,pa dajte struci da upravlja IMZ-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije