Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestao nakon sudara

'Skuterom je izronio iz mraka i zabio mi se u gliser'

skuter
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.08.2014.
u 11:51

Vozač glisera Pjer Ostojić tvrdi da ni u čemu nije pogriješio. Policija i dalje traga za Jakovom Gelom

Kod Čiova i dalje traje potraga za Jakovom Gelom koji je nestao nakon što se subotu navečer na pučini ispred plaže u Arbaniji jet-skijem sudario s gliserom. Dok policija provodi razgovore s očevicima pomorske nesreće, među kojima ima i stranaca, napravljen je i očevid na oba plovila, piše Slobodna Dalmacija.

Prema dokumentaciji pronađenoj u jet-skiju, nestali Gelo nije više bio njegov vlasnik, ali je plovilo bilo u njegovu posjedu. Gliserom, odnosno speed boatom upravljao je njegov vlasnik Pjer Ostojić, višestruki šampion u obaranju ruke. Te je večeri, tvrdi, kao i svake druge, prevozio turiste uobičajenom rutom od Splita prema Trogiru. Na gliseru je bilo osam osoba.

– Bilo je oko osam i pol navečer, dakle noć je već bila dobro pala kada je udario u moj brod s lijeve strane. Moj je gliser bio osvijetljen, dok skuteri nemaju svjetala i ne smiju se voziti po mraku. Vidio sam samo sjenu kako se brzo približava, ali je već bilo kasno, samo smo u jednom trenutku osjetili udar i tresak. Sve se to odigralo doslovce u sekundi, pokušavali smo pronaći vozača skutera, vrtjeli smo se oko mjesta sudara oko pola sata, ali ništa nismo vidjeli – prisjeća se Ostojić.

– Naravno, odmah sam nazvao i 112, alarmirali smo sve koje smo mogli i trebali – dodaje Ostojić te ističe da se sudar dogodio nekih 400 metara od obale, a granica za zabranu glisiranja je 300 metara od obale. Također, skuterom nije dopušteno upravljanje noću. Ostojić tvrdi i da je vrijeme zalaza sunca u subotu bilo u 19 sati i 50 minuta.

– Nakon nesreće, testiran sam na alkohol, izvađena mi je krv i dao sam mokraću za testiranje, i sve je bilo čisto. Na brodu su bili i ljudi iz policije, Lučke kapetanije i iz Državnog odvjetništva radi očevida, pregledali su brod, sve papire i sve je uredno. Imam sve dozvole, brod je osiguran, radim sve u skladu s propisima – kazao je Ostojić koji tvrdi da nije ni u čemu pogriješio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije