Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitske učenice u Finskoj:
Povratak na članak

'Školovanje je besplatno, a učenici i nastavnici se oslovljavaju imenima'

Šesnaest dana je proteklo za čas, a kada smo se vratile u Split pitale smo se jesmo li sanjale da smo bile u Finskoj ili je to bila stvarnost koja je sličila na divan san - kaže prof. Ana Grgurinović

Komentari 10

Avatar Le-Freak
Le-Freak
18:30 01.03.2019.

Besplatno skolovanje??? Pa gdje to jos ima. I oslovljavanje imenima??? U nas se oslovljavalo brojkama: "ucenice 15 koliko je 2+2?" ucenik 15: "nesto izmedju 3,9999 i 4,0001 uciteljice broj 7"

VL
DU
Deleted user
18:22 01.03.2019.

Zašto ovu sliku ispod naslova? Ne razumijem što su se fotografirale baš ispred Ruske pravoslavne crkve u Helsinkiju?

VL
RP
rpzagreb
15:46 03.03.2019.

Dok se mi neprestalno koprcamo u povijesti (svjesno i namjerno) cIvilizirani narodi razmišljaju o sadašnjosti i budućnosti. Po društvenom, ekonomskom i kulturološkom razvoju mi smo iza njih ccaa 80 godina.

VL
NI
Nini istrijan
19:08 01.03.2019.

Vec sam komentirao u jednom drugom napisu da je svako uporedjivanje sa Skandinavijom smjesno.To su zemlje koje su odavno rascsitile sa svojom povjescu.Mi ovdje pizd..mo o nekom ratu a oni su ratovali izmedju sebe ne 7,ne 70 nego 700 godinaa a sada su najbolji susjedi sa isto dostignutim drustvenim,politickim i socijalnim drustvom o kojem mi samo mozemo sanjati. Mi smo zaostala nacija bili a sada jos vise o drzavi koja je vratila sve one stare religiozne dogme pa kad tome nadodate politicke onda i ne more biti bolje nego je.

VL
DE
deda1234
22:23 01.03.2019.

Školovanje je besplatno ali. Djabe ti..

VL
PV
prcko.vitamincic
01:50 02.03.2019.

Amateri, mi smo kod druga Tite imali besplatno školovanje još prije 50 godina, ali smo se unaprijedili i modernizirali zahvaljujući genijima poput Marasa i ekipe.

VL
ZV
Zvjerko
18:35 01.03.2019.

Kada vidim što moje djete u OŠ mora bubati napamet dođe mi da zaplačem. Naročito kada pročitam da Finci potiču kreativnost i razmišljanje uz poticanje kritičkog stava prema svijetu oko sebe. Kod nas je sve obrnuto: Nabubaj napamet ono što je u udžbeniku, za to dobij ocjenu i drugi dan sve to slobodno zaboravi. Nemoj razmišljati, nemaj kritčki tav prema ničemu, slušaj vođe (jer oni znaju najbolje)... Nije niti čudo da su nam od osamostaljenja na vlasti stranka koja se zbog nedposobnosti raspada sama od sebe (SDP) i stranka koja je pravomoćno optužena za udruživanhe u zločinačku organizaciju. Eee, jadna državo Hrvatska!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.