Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA POJAVA U RS

Sklapaju brakove s prvim rođacima kako bi dobili dokumente EU

zaruke,prsten,prošnja
Foto: Thinkstock
04.02.2017.
u 08:18

Brak s nekim od rođaka je besplatan i to je put prema sigurnom rješavanju dokumenata, doznaje EuroBlic..

Želja za odlaskom u neku bolju i sigurniju zemlju odavno je natjerala građane BiH na rad “na crno” i skrivanje od policije, potom su uslijedile prekvalifikacije za zanimanja koja su tražena u zemljama EU i učenje stranih jezika koji bi im bili od velike pomoći prilikom zasnivanja radnoga odnosa negdje daleko od BiH, međutim, danas, ne da su otišli korak dalje već bi se moglo reći kako je želja za odlaskom natjerala pojedince dotaknuti dno, prenosi vecernji.ba.

Dopušteno u nekim zemljama

Naime, brakovi s rođacima, koji su strani državljani, najlakši je put do rješavanja pitanja egzistencije i dobivanja dokumenata u nekoj od zapadnoeuropskih zemalja.

S obzirom na to da je brak s bližim rođacima u nekim zemljama, poput Švicarske i Nizozemske, dopušten, mnogi su to iskoristili kako bi se domogli toliko željenih zapadnoeuropskih zemalja. Brak s nekim od rođaka je besplatan i to je put prema sigurnom rješavanju dokumenata, doznaje EuroBlic...

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Komentara 16

VE
velikazmija
09:40 04.02.2017.

BALKAN I TAKO PRIPADA KARPATIMA I RUSIJI-

MI
miksi
15:22 04.02.2017.

O kakvo incestu pričate, lepo piše da je to zbog papira. A jedno od retkih ako ne i jedinstvenih mesta gde se incest i danas dešava, gde se rođaci međusobno žene i udaju je ostrvo Susak kod Lošinja. Toliko o tome.

MO
morska
09:35 04.02.2017.

Strava cemu se sve ljudi dosjete, a i tim Svicarcima i Nizozemcima fali daska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije