Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGENCIJE zadovoljne

Skijaški aranžmani traženiji i povoljniji nego lani

skijanje u bih (1)
Dino Stanin/Pixsell
29.09.2011.
u 12:00

Hrvati ove godine masovno kreću na skijanje u sezoni nižih cijena na europskim skijalištima.

Hoće li Hrvati, nakon što su povećanim posjetom ljetos napokon razveselili jadranske domaćine, i na zimovanje masovnije nego prošle ski sezone? U agencijama se nadaju takvom raspletu jer, kako kažu, prodaja skijaških aranžmana počela je kao nikad prije.

– I mi se čudimo, vani su gotovo ljetne temperature, a mi smo već rasprodali neke apartmanske kuće. Ne pamtimo godinu u kojoj je prodaja počela tako dobro, odnosno tako rano – kaže Suzana Marić, direktorica agencije Bantours, koja ovaj tjedan predstavlja svoju skijašku ponudu s naglaskom na regiju Kronplatz.

Tjedan nižih cijena

U Atlasu, koji je jučer predstavio svoj katalog Zima 2011./2012., također računaju s više ski putnika nego lani. I to između deset i čak 20 posto. Za ranu kupnju zimskih aranžmana pripremili su, uz niz drugih pogodnosti, i 15 posto popusta, a podsjećaju i da ove sezone takozvani hrvatski tjedan, kada Hrvati masovno kreću na skijanje, pada povoljnije, u sezoni nižih cijena na europskih skijalištima,

– Školski praznici u siječnju 2012. završavaju tjedan dana kasnije nego u 2011., a tad su cijene na europskim zimovalištima niže između pet i 15 posto nego tjedan dana ranije, i to će se zasigurno odraziti na povećani broj putnika na snijeg – očekuje Mislav Veselica, Atlasov product manager. 

Mladi vole u Bosnu

Iz agencije Generalturist, koja je također među agencijama koje ovih dana izlaze sa svojom ponudom, dodaju da se s manje novca može proći ako se izaberu slovenska ili bosanskohercegovačka skijališta.

– Ski destinacije u Bosni i Hercegovini posljednjih su godina našle dosta poklonika među mladom generacijom skijaša iz Hrvatske – napominje Ana Gajski iz Generalturista. U domaćim putničkim agencijama, koje osiguravaju i popuste na kupnju skijaške opreme u domaćim dućanima, na najam opreme na skijalištima, tri mjeseca fitnessa i sl., kazuju da uz tradicionalna ski odredišta u Austriji, Italiji i Sloveniji raste popularnost i francuskim skijalištima. A koliko za zimovanje treba uopće pripremiti novca?

– Bez tri tisuće kuna ne treba ni razmišljati o nekom od ozbiljnih europskih skijališta, čak i kad se nosi hrana. Pola od te svote otići će na smještaj, a druga polovica na ski kartu – kaže Zagrepčanka S. T.

Kako bilo, u agencijama očekuju da će u hrvatskom tjednu na snijeg najmanje sto tisuća hrvatskih građana, a možda i 10.000 više ako se nastavi dobar trend prodaje.

Komentara 6

Avatar urbanjungle
urbanjungle
12:55 29.09.2011.

odite na stranicu besttravel, imaju super cjene

DU
Deleted user
13:04 29.09.2011.

Ooooo, kako su jadni ovi hrvati. Pa to je neshvatljivo kako mogu zivjeti u tako teskim uvjetima. Prvo godisnji na moru, i sad jos i zimovanje i skijanje. Bas su jadni, pa treba to i platiti, a nije lako. Cijelu godinu kompaju po kantama za smece i kontejnerima da bi se prehranili, i evo ti nvogo \"soka\" - treba pripremiti jos i lovu za skijanje.Ova Kovacevicka \"novinarka\" toliko nam je puta izvjescivala o hrvatskoj sirotinji, evo i sada nam objasnjava kako trebamo biti suosjecajni sa ovim jadnicima koji se spremaju na zimovanje i skijanje. Vidi se vidi, kriza je, zivotni standard je u opadanju, nitko nema novaca. Na kraju pa sto ce toj sirotinji novac za skijanje. Ni ne treba im!! Trebaju im postene skije. A tko je strpljiv - i one se mogu naci u kojoj kanti za smece ili kontejner. Dakle, \"sportska sirotinja\" navali na kante za smece i kontejnere, zgrabi skije i kreni na zimovanje. U Svicarskoj ili Austriji su kante za smece i kontejneri ionako nesto bolje \"opremljeni\"!

PA
patuljčica..
13:34 29.09.2011.

stinatvrda U dobroj 2008., godini 200.000 Hrvata bilo je na skijanju. Budući da nas ima 4,3 milijuna to iznosi punih 4,65 posto. To je i realan broj bogatih, dobrostojećih Hrvata, 4,65 posto. Što je s otalih 96,35 posto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije