Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije istrage

Skandal u Gospiću: Uhićen zbog prijetnji smrću, pušten uz mjere opreza, pa izbo suprugu (30) i mladića (31)

Policija u Gospiću
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/3
23.08.2022.
u 10:45

Sa Županijskog suda u Karlovcu kažu da nisu imali postupanja u ovom predmetu.

Dan nakon brutalnog krvoprolića u Gospiću traju dvije istrage. Jedna o samom događaju, a druga koja bi trebala pokazati je li bilo propusta u postupanjima prema osumnjičeniku J.M. (36) prošloga tjedna. On je naime, uhićen zbog dva kaznena djela prema supruzi, protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje ubojstvom. No pušten je samo s mjerama opreza zabrane približavanja, ne i s određivanjem istražnog zatvora.

Zbog toga županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović za Jutarnji list kaže kako je "od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatražila žurno izvješće o postupanju u kaznenom predmetu koji je prema pisanju više internetskih portala prethodio tragičnom događaju". Sa Županijskog suda u Karlovcu kažu da nisu imali postupanja u ovom predmetu.

I sudu i tužiteljstvu iz Gospića nadležne su obje karlovačke županijske institucije.

Podsjetimo, nakon što je pušten uz mjere opreza, a zbog čega je morao iseliti iz zajedničkog doma prošlog tjedna, u ponedjeljak oko 17 sati J.M. je banuo u kuću u kojoj je živio sa suprugom, te nožem izbo nju (30) i mladića (21) kojeg je tamo zatekao. Pobjegao je, a obje su žrtve s teškim, po život opasnim ozljedama prevezene u bolnicu. Nakon što je ostavio oproštajnu poruku djeci na Facebooku, policija ga je pronašla zabarikadiranog u lovačkom domu kraj Gospića. Predao se nakon dugih pregovora kasno navečer. 

Ključne riječi

Komentara 3

RS
rasta sev
13:28 23.08.2022.

Sudske odluke o zabrani prava prilaženja na određenu udaljenost žrtvi su na nivou mlake vode i treba ih ukinuti.Ako ti netko ne smije prići jedino sigurno je da taj bude zatvoren jer dovoljno je da ti jednom priđe i budeude sve kasno.Takove mjere se izriču jako često ali se i jako često krše što bude tragično za žrtve.

TA
Tarantula
07:48 24.08.2022.

Svaka čast na profesionalnoj procjeni!

LI
liliZG
15:39 23.08.2022.

daj se više dogovorite, prvo pišete da ona ima 27 sada 30, a mladić ima prvo 21 godinu a sada 31 godinu... provjerava li itko članke i naslove koje puštate na net?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije