Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ AGROKOR

Sjednica optužnog vijeća zakazana za siječanj: Hoće li DORH provesti novo vještačenje?

Ivica Todorić dolazi na sjednicu Optužnog vijeća u predmetu veliki Agrokor
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.11.2023.
u 19:00

Reputacijska šteta koji DORH trpi zbog slučaja Agrokor je ogromna, za što su si djelom i sami krivi jer od početka pokretanja istrage nisu smatrali da puno jasnije trebaju komunicirati što i kako rade

Dok se DORH bavi pisanjem Zahtjeva za zaštitu zakonitosti (ZZZ) Vrhovnom sudu, kako bi spasio što se spasiti da u slučaju Agrokor, sud je zakazao nove sjednice optužnog vijeća. Određena su dva termina u siječnju iduće godine. Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je nakon što je Visoki kazneni sud (VKS) odbio žalbu DORH, te potvrdio odluku optužnog vijeća da je  knjigovodstveno -financijsko vještačenje u spisu nezakonit dokaz.

Stoga je vještačenje izdvojeno iz spisa, što je u nemali problem dovelo DORH. Jer im je iz spisa, kako sada stvari stoje, izbačen dokaz, za kojeg obrana tvrdi da je kostur optužnice. A to znači da ako nema vještačenja, treba se provesti novo. Malo je vjerojatno, iako do sjednice optužnog vijeća ima dva mjeseca, da će DORH do siječnja naći nekoga tko će obaviti to vještačenje. A kamoli ga i obaviti, što bi omogućilo tužiteljstvu da iznenadi i sud i obranu te im na sjednicu optužnog vijeća dođe s novim vještačenjem.

VEZANI ČLANCI: 

Isto tako je malo vjerojatno, s obzirom na to da DORH podnosi ZZZ Vrhovnom sudu, da će se oni sami odlučiti povući optužnicu prije sjednice optužnog vijeća. Ili je barem preraditi u smislu da je reduciraju, odnosno smanje broj optuženika. No to bi značilo da bi morali priznati da su optužbe protiv nekih osoba od početka krivo postavljene. Iako se takve stvari događaju, jer tome u konačnici služi i istraga i kasnije suđenje - da se utvrdi ima li dokaza te ako nema, da se optužbe protiv nekog odbace - malo je vjerojatno  da će se to ovdje dogoditi.

Reputacijska šteta koji DORH trpi zbog slučaja Agrokor je ogromna, za što su si djelom i sami krivi jer od početka pokretanja istrage nisu smatrali da  puno jasnije trebaju komunicirati što i kako rade. No bilo kako bilo, sigurno je, da će bilo da sami do siječnja povuku optužnicu ili čekaju siječanj iduće godine, da im je sud i službeno vrati na doradu, imat će godinu dana. U tom roku morat će provesti novo vještačenje. No prije toga moraju naći onog tko će ga napraviti... 

 

Komentara 4

PO
Poletarac101
20:06 27.11.2023.

Fino ,fino kad ti ukrade dva puta isto i još ti naplati...Sir Oliver nema šanse pored Iveka na kraju bu još Hrvatski premijer

DU
Deleted user
07:48 29.11.2023.

Naime netko je stavio svoj potpis na angažman Kamala odnosno lažnog revizora, pa neka krenu tim putem od potpisa, onaj tko je potpisao mora odgovarati a ne da se prave blesavi. Naime ovo je dogovorena opstrukcija, HDZ je izvukao lovuu iz Agrokora, Todorić će dobiti lovu od građana RH a Vujnovac će peuzeti Agrokor i opet idemo u krug, a rundu plaćamo mi!

DU
Deleted user
19:57 27.11.2023.

Znaci vjestacenje je bilo tocno samo je bilo nezakonito sprovedeno zbok neodgovornosti DORH-a.Pa ne bude se valjda ovaj hohstapler opet izvlekel a izgleda da je kriv.Htio bi se jos jedanput naplatiti od Hrv. drzave jer je povrijedjen njegov ego.Velika sramota za sve stranke.🤠

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije