Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veleposlanstvo SAD-a o stradalima
Povratak na članak

'Sjedinjene Države izražavaju najdublju sućut. Spremni smo pomoći u ovom teškom trenutku'

Gotovo 20 godina SAD i Hrvatska s drugim NATO saveznicima zajedno stoje u borbi protiv terorizma kao dio operacije Odlučna potpora, kao i za prijašnjih misija u Afganistanu. Danas zajedno stojimo u boli i zahvalnosti prema hrabrosti muškaraca i žena koji riskiraju živote da bi svijet učinili sigurnijima , kažu

Komentari 30

PE
PetiElement
18:26 24.07.2019.

Dakle, dečki su profesionalni vojnici, članica smo NATO, navodno su se dobrovoljno javljali za Afg zbog izdašne novčane naknade.. sve to znači da su svjesno preuzimali rizik... (kao i pirotehničari , koji rade za puno manju plaću).. I sve to ne umanjuje tragediju, ali ne znam zašto tražiti krivca u Americi ili u našoj Vladi... Banalan primjer je i kada netko svjesno odluči biti paraglajder (i to bez novčane naknade), pa se potepe negdje.. tko je kriv..? Iako, u slučaju naših vojnika zapravo znamo tko su krivci.. bombaš samoubojica! To je normalno?!

VL
DU
Deleted user
18:45 24.07.2019.

Javio se gospodar hrvatske vojske iz sjene.. ....sa izrazima duboke sucuti... vize ce hrvatima ukinuti 2099.godine...to je skoro...ameri ko ameri....itd

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
19:40 24.07.2019.

Hvala našem Hrvatskom Bogu što nije puklo srce našim Poglavarima i emeričkom veleposlaniku zbog silne tuge i žalosti za našim herojima koji su nastradali u Afganistanu, zar ne?

VL
VJ
vjaceslav
04:26 25.07.2019.

meni je zanimljivije kako do sada nije bilo više mrtvih? jer dešava se da vojnici ginu, to se čak od njih i očekuje, a hrvatski vojnici su na afganistanskom ratištu već godinama.

VL
DU
Deleted user
19:09 24.07.2019.

Nasi "strateski saveznici" i dalje ce zadrzati vize za hrvatske gradjane - svrstavajuci nas uz bok Somaliji,Sjevernoj Koreji,Kambodzi i drugim egzoticnim zemljama i rezimima?Nasi "strateski saveznii" nikad nam nece prodati ozbiljne lovacke zrakoplove kao izrelski F-16 Barak,makar i po trostruko visoj cijeni,od one trzisne. Gdje je davnoooo obecani raketni sustav M-270? Umjesto toga lisili su nas S-300,uzeli nam jurisne helikoptere Mil MI-24S/V,prijenosne Pz sustave Igla i Srijela 2 a u zamjenu smo dobili utovarivace,kamione,poljsku kuhinju i jedan WC .Nasi "strateski saveznici" i dalje ce podrzavati ilegalne migracije,bujajuci bosanski nacionalizam,Zeljka Komsica i majorizaciju naseg naroda u BiH. Prodavt ce nam ukapljeni plin preko nepostojeceg LNG terminala za trostruko vecu cijenu od trzisne i jasno pokazivati koliko nas vole i cijene.I koliko je njima stalo do hrvatske krvi. Za mene su Ameri prestali biti prijatelji onog dana kad su rekli NE izraelskim F-16 u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
19:19 24.07.2019.

SAD-e su spremne pomoci?? Neka nam dozvole kupnju izrelskih lovackih zrakoplova F-16 Barak.To je pitanje casti. Mi nemamo novca za drugo, ne zelimo potrositi pola milijarde dolara na zastarjeli F-16 A. Hrvatska zeli imati nadmocno zrakoplovstvo u regiji,to je nas strateski interes. Amerikanci svoj dio kolaca mogu uzeti preko helikoptera UH-60M ili 6-8 Apachi-a koje bi Hrvatska kupila kroz dvije-tri godine u sklopu modernizacije OS-a.

VL
MM
Marko M
18:00 24.07.2019.

Spremni ste pomoći... pa evo pomozite, dajte Hrvatskoj te borbene avione, pomozite i financijski, uvedite USD kao Nacionalu valutu u Hrvatskoj i smanjite dug Hrvatske na pola. Omogućite minimalnu plaću od =1.000,00 USD i tako zaustavite iseljavanje i nestanak Hrvata. Hvala unaprijed.

VL
VA
vadis
19:04 24.07.2019.

Amerka nista ne duguje Hrvatskoj. Sami sebi trebamo pomoci.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:43 24.07.2019.

Republika Slovenija odlukom svoje vlade, od 2014. godine u najnovijoj operaciji NATO-a u Afganistanu sudjeluje s "najviše 10 vojnika". To je vidljivo i čitljivo na stranicama Ministarstva obrane Republike Slovenije. Pokušajte ukucati Slovenija Afganistan kao ključne riječi. Hrvatska trenutno ima 99 vojnika a povremeno i više u najopasnijoj vojnoj akciji na svijetu. Republika Slovenija puno duže je članica NATO-a od Hrvatske. Slovenija ima znatno manji vojni proračun u odnosu na Hrvatsku u postotku od BDP-a kao i u apsolutnom iznosu.

VL
Avatar PatriasCro
PatriasCro
19:12 24.07.2019.

Amerika nam ništa ne duguje. Skupa smo dole, svi NATO saveznici. Odradio sam dvije ture i čast mi je što smo pomagali ljudima, skupa sa Amerikom i ostalim saveznicima, izgraditi civiliziranu demokratsku zemlju.

VL
SP
Savski_pijesak
19:47 24.07.2019.

Zato ce americki velepislanik u BiH smijuci se ŕeci u lice biskupu Puljicu kako Hrvati trebaju postat Bosnjaci ili iselit iz BiH . Treba ih nogom u guzicu iz RH i kupit Ruske avione

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
17:54 24.07.2019.

Sjedinjene države trebaju prestati gurati svoj nos u svaki kutak svijeta, uvoditi"demokraciju" i biti svakom loncu poklopac. Ako već žele uvoditi" demokratske promjene" neka pokušaju s Kinom ako imaju petlje.

VL
ZI
zip123
20:59 24.07.2019.

Da nije vase brige mi bi bolje zivjeli.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.