Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam cvijeća

Sisak četiri dana u znaku cvijeća i cvjetnih priredbi

'sisak - 12.05.2010., Sisak - Uzurbano se radi kako bi sve bilo spremno za otvorenje Sajma cvijeca. Photo:Nikola Cutuk/pIXSELL'
'Nikola Cutuk/pIXSELL'
12.05.2010.
u 15:15

Organizatori su spremni izložbene cvjetne gredice trajno ostaviti u parku, ali upitno je kako će se ponašati građani Siska

Od danas, Sisak će četiri dana biti u znaku cvijeća i popratnih priredbi. Više od stotinu izlagača na Šetalištu V. Nazora predstavit će svoja dostignuća u proizvodnji cvijeća i zelenila, opreme, poljoprivrednih proizvoda, hrane, suvenira, umjetnina i drugih proizvoda.

Uz proizvođače i floriste, u priredbe Sisačkog sajma cvijeća uključit će se članovi brojnih udruga, društava, klubova, te polaznici škola i vrtića.

Svečano otvorenje sajma, uz prigodni program, bit će danas u 18 sati. Nastupit će članovi KUD-a Danica, a udruga KAS predstavit će rekreacijsko jahanje. Sutra će prije podne mališani iz vrtića sudjelovati u akciji "Sadim svoj cvijet u našem parku", a poslije podne će se održati radionice Hrvatskog bonsai kluba i Origami grupe Siscia. I dani vikenda bit će ispunjeni brojnim sadržajima, a posjetitelji će moći razgledati izložbe bonsaija, fotografija članova Foto-kluba Siscia obscura, slikara petrinjskog Petriarta, te izložbu umjetničkih instalacija kugli Nikice Palaića.

– Tema ovogodišnjeg sajma je cvijeće u geometrijskim oblicima, a pri ocjenjivanju izložbenih prostora posebno će se nagrađivati kreativni floristički izraz u pojedinim kategorijama. Želja je organizatora da uređene cvjetne gredice ostanu kao trajni ukras gradskog parka, a koliko ćemo u tome uspjeti ovisi i o ponašanju građana – obrazložila je u ime organizatora Tanja Gorta. (zs/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije