Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć

Sisačka županica i njeni savjetnici za Japan će dati svoje naknade

'31.01.2011., Sisak - Na tiskovnoij konferenciji zpanica Lovric Merzel branila se od optuzbi HDZ-a. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
16.03.2011.
u 12:13

Županica Lovrić Merzel više je puta kritizirana zbog najvećeg broja svojih savjetnika u državi

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić objavila je danas kako će 5000 kuna od svoje plaće uplatiti za pomoć stradalima u potresu i tsunamiju u Japanu. Po 5000 kuna, koliko im iznosi neto jednomjesečna naknada, u istu će svrhu uplatiti i 14 njenih savjetnika, tj. članova triju savjeta u županiji.

- Mi smo jučer imali donaciju Veleposlanstva Japana od 30.000 eura za opremanje naše ambulante u Mečenčanima. Unatoč svemu što se događa u Japanu, oni su ostali pri toj odluci i svojim projektima pomoći, što pokazuje odlučnost i dostojanstvo toga naroda. Pozivam stoga i sve župane u Hrvatskoj da učine isto, pogotovo tamo gdje je bilo donacija japanske vlade. Smatram da se ovim simboličnim činom možemo, i trebamo, zahvaliti japanskom narodu na svemu što su oni proteklih godina učinili za nas u Hrvatskoj, rekla je SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel.

Najavila je da će novac uplatiti nakon 1. travnja. Podsjetimo, županica Lovrić Merzel više je puta kritizirana zbog najvećeg broja svojih savjetnika u državi, koji su donedavno bili u Savjetu županice. Odnedavno je njih 14 raspoređeno u Savjet za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika, Savjet za obrt, gospodarstvo i turizam te Savjet za zdravstvo, socijalnu skrb i pitanja umirovljenika. Mjesečno se za njihove usluge izdvaja više od 100.000 kuna bruto iz županijskog proračuna.

Ključne riječi

Komentara 15

HE
hermenegildo
13:03 16.03.2011.

svaka izvedenica skhjota, pardon politčka stranka u nas ima svoju turbo sposobnu radišnu Jacu, jeli ....

JS
ja sam gladan
13:20 16.03.2011.

Bravo županice! Koliko si se nakrala, mogla bi obnoviti cijeli Japan i izgraditi barem dvije tri nove nuklearke. Ne poklanjaš ti svoje novce, ti poklanjaš ono kaj si meni ukrala.

Avatar pahor
pahor
12:26 16.03.2011.

bravo marina lijepo od tebe ti si prava gospoina,dobra duša siska,mislim da sam se zaljubio,volim te marina... usput možeš li mi sredit kakav posao u u sisačkoj bolnici...unaprijed zahvaljujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije