Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koalicija

Sirijska vojska zauzela posljednje pobunjeničko uporište u Latakiji

tenk, sirijska vojska (1)
Foto: Reuters/Pixsell
24.01.2016.
u 12:23

Rabia je u rukama oporbe od 2012., pod kontrolom pobunjeničkih skupina među kojima sirijskih Turkmena i Fronte al-Nosra, sirijskog ogranka Al Kaide. Sirijski opservatorij za ljudska prava također je objavio tu informaciju.

Snage sirijskog režima zauzele su u nedjelju lokalitet Rabiju, posljednje strateško uporište pobunjenika u obalnoj pokrajini Latakiji, objavila je državna televizija. Citirajući vojni izvor, mediji su objavili da su "oružane režimske snage u suradnji s prorežimskom milicijom preuzele nadzor nad lokalitetom Rabia".

Rabia je u rukama oporbe od 2012., pod kontrolom pobunjeničkih skupina među kojima sirijskih Turkmena i Fronte al-Nosra, sirijskog ogranka Al Kaide. Sirijski opservatorij za ljudska prava također je objavio tu informaciju.

"Tijekom 48 sati režimske snage su opkolile lokalitet s južne, zapadne i sjeverne strane zauzevši 20 sela uokolo", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman. Po njemu su visoki ruski vojni dužnosnici vodili bitku za Rabiu i ruski su udari ondje "odigrali ključnu ulogu".

U zračnim napadima ubijeno je više od 90 civila u 48 sati na istoku Sirije, nekoliko dana prije početka mirovnih pregovora u Ženevi. Ti neizravni razgovori sirijskog režima i oporbe, pod pokroviteljstvom UN-a, trebali bi teoretski početi u ponedjeljak ali se još uvijek raspravlja o sastavu oporbenog izaslanstva. Početak bi se mogao odgoditi za nekoliko dana, po UN-u.

>> Islamska država prvi je put priznala gubitak ljudi i novca

Komentara 16

Avatar Abcd....
Abcd....
13:29 24.01.2016.

Usput, sirijska vojska nije nista zauzela, nego OSLOBODILA.

AA
aabbcc
13:38 24.01.2016.

Neka sto prije rastjeraju bandu, oslobode Siriju i narodu, izbjeglicama vrate red i mir koji su imali i prije rata.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:20 24.01.2016.

Vehabijski krvoloci su dobili što su zaslužili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije