Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirija

Sirija: Zbog zvjerstava koja čine vojnici državni tužitelj dao ostavku

Sirija
Reuters/Youtube
01.09.2011.
u 21:00

Assadova državna novinska agencija ustvrdila je da je Bakkour otet te da su izjave iznuđene protiv njegove volje

Glavni državni tužitelj Sirije Adnan Bakkour objavio je na internetu videosnimku kojom daje ostavku na svoju dužnost, jer, kako je ustvrdio, više nije mogao podnijeti Assadov režim i zvjerstva koja čine sirijski vojnici.

– Prisustvovao sam egzekuciji sedamdeset i dva zatvorenika u središnjem zatvoru Hama, a potom sam vidio i kako je više od 420 ubijenih pokopano u gradskim parkovima. To je prevršilo svaku mjeru, a divljaštva Assadovih bandi više nije moguće podnijeti – kaže Bakkour u svojoj izjavi.

Prema podacima koje navodi, Assadove snage trenutačno drže u zatvorima više od 10.000 zatvorenika uhićenih tijekom demonstracija, a samo u posljednjih mjesec dana više od 320 ih je umrlo zbog posljedica zlostavljanja.

Dodatnu težinu na ubojstva demonstranata, tvrdi Bakkour, baca i to što je vojska u Hami buldožerima rušila kuće u kojima su se nalazili ljudi, i tako ih žive zakopavala. Na Bakkourovu videosnimku odmah je reagirala i sirijska državna novinska agencija tvrdeći da je taj najviši pravni dužnosnik u zemlji bio prisiljen na izjave protiv svoje volje.

“Bakkour nije svojevoljno dao ostavku, otet je u selu Karnazu, dok je bio na putu u Hamu i nalazi se u rukama pobunjenika. Izjave objavljene na videosnimci iznuđene su silom”, stoji u priopćenju sirijske novinske agencije.

Istodobno, sirijska je vojska zaprijetila aktivistima za ljudska prava da će im, ako se ne predaju, uhititi članove obitelji.

Ključne riječi

Komentara 120

OB
-obrisani-
17:29 02.09.2011.

u 16:58h pLoto* je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~ iz tog razloga... sto su toliko rastuzenii turskom odlukom... Sutra ce u Israelu biti neradni dan.

TO
Toni50
21:53 01.09.2011.

Sirija: Zbog zvjerstava koja čine vojnici državni tužitelj dao ostavku, umjesto da ih procesuira ..

ST
Stockholm
22:59 01.09.2011.

brko7, i Toni50 - glupljih komentara nije moguce napisati... jadne majke s takvim sinovima ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije