Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom slijetanja

Pri padu ruskog zrakoplova u Siriji poginulo 39 osoba

Mjestp pada ruskog zrakoplova u Siriji
Foto: Google Maps
06.03.2018.
u 18:12

To je jedna od najtežih nesreća povezanih s vojnom intervencijom koju je Moskva pokrenula u rujnu 2015. podržavajući režim Bašara al-Asada.

Ruski transportni zrakoplov srušio se u utorak tijekom slijetanja u ruskoj bazi Hmejmim, na zapadu Sirije, pri čemu je poginulo svih 39 putnika i članova posade, objavilo je rusko ministarstvo obrane, dodajući da su svi poginuli ruski državljani.

To je jedna od najtežih nesreća povezanih s vojnom intervencijom koju je Moskva pokrenula u rujnu 2015. podržavajući režim Bašara al-Asada.

Kampanja ruskih zračnih napada vodi se uglavnom iz zračne luke Hmejmim, gdje je predsjednik Vladimir Putin u prosincu izjavio da je ruska vojna misija savršeno izvedena i najavio djelomično povlačenje postrojbi.

"Šestog ožujka oko 13 sati po srednjoeuropskom vremenu, transportni zrakoplov An-26 je pao u zračnoj luci Hmejmim. Prema prvim podacima u njemu se nalazilo 39 putnika i članova posade. Svi su mrtvi", navelo je ministarstvo obrane u priopćenju na koje se pozivaju ruske novinske agencije.

Do gubitka zrakoplova je došlo zbog tehničkog problema, dodaje se u priopćenju koje precizira da je on pao 500 metara od piste za slijetanje i da nije bilo pucnjave.

"Povjerenstvo ministarstva obrane će proučiti sve moguće verzije događaja", precizira se u priopćenju koje ne donosi pojedinosti o putnicima zrakoplova i okolnostima nesreće.

Predsjednik Vladimir Putin je izrazio sućut obiteljima žrtava, rekao je njegov glasnogovornik Dmitri Peskov ruskim agencijama.

 

 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
15:18 06.03.2018.

Oh. Cini se da ruska svemocna vojska nema za dijelove...

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
15:09 06.03.2018.

Ljudi pa šta je ovo još malo će da mesto kiše ruski avioni da padaju !

Avatar Foton
Foton
16:50 06.03.2018.

U svijetu se daleko najcesce ruse ruski avioni. Mozda jer su uglavnom bar 30 godina stari. Nema love, oligarsi sve pospremili u zapadne banke. A Putin pravi, navodno, super oruzja. Bas i ne vjerujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije