Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda mira?

Sirija Annanu obećala da će do sutra prekinuti vatru

kofi annan
Reuters/PIXSELL
11.04.2012.
u 09:47

Posljednji rok za prestanak vatre istječe sutra, a prema dogovoru sve vojne snage trebale bi prestati s djelovanjem u naseljenim područjima

Iako Sirija nije ispoštovala jednu od šest točaka mirovnog plana Kofija Annana, odnosno nije jučer do ponoći po lokalnom vremenu počela s povlačenjem svojih snaga, Annan tvrdi kako je dobio potvrdu iz Damaska da će snage predsjednika Bashara al-Assada ipak ispoštovati prestanak vatre koji bi na snagu trebao stupiti sutra u četiri sata.

Tijekom svog posjeta Iranu Annan je kazao kako bi se "situacija na terenu u Siriji mogla znatno poboljšati" do četvrtka ujutro ako sve strane ispoštuju dogovoreno, javlja BBC.

Posljednji rok za prestanak vatre istječe sutra, a prema dogovoru sve vojne snage trebale bi prestati s djelovanjem u naseljenim područjima.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
10:00 11.04.2012.

Neka Annan traži od Turske da se obveže da će zatvoriti granicu prema Siriji i onemogućiti infiltraciju naoružanih terorista sa svog teritorija,a što ozbiljno kompromitira Tursku.Dok se to ne dogodi,Assad ne treba pristajati ni na kakav prekid vatre.

TO
Toni50
10:30 11.04.2012.

Annan tvrdi kako je dobio potvrdu iz Damaska da će snage predsjednika Bashara al-Assada ipak ispoštovati prestanak vatre. kako vidimo oni koji kuhaju u Siriji nisu zadovoljni ni sa Sirijom niti sa Ananom.. Samo prema teroristima nemaju niti riječi zamijerki jel su poslušni i pod njihovom kontrolom rade ono što im je naređeno; jel za njih ne vrijede tobož navodno dogovori !!!!

BU
budisvoj
14:56 11.04.2012.

Obećao....a što su mnogi obećali...svojim ženama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije