Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena stihija

Bura rasplamsava požare na Braču i Hvaru: U pomoć stigao i kanader

U gašenju požara na Hvaru vatrogascima u pomoć pristigli i kanaderi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
18.06.2022.
u 13:46

Požar u Pučišćima angažirao vatrogasce s cijelog otoka Brača.

Požar koji je u subotu oko 11 sati buknuo na brdu iznad Pučišća mobilizirao je vatrogasne snage s cijelog otoka Brača koje sudjeluju u njegovu gašenju, a očekuje se pomoć i kanadera, doznaje se od vatrogasnog operativnog centra Brač.

"Na gašenju požara trenutno je angažirano 57 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a zatražili smo i pomoć kanadera, rekao je Hini voditelj centra Jakov Zlatar.

Po njegovim riječima trenutno nisu ugroženi stambeni objekti. Zasad nema podataka kolika je opožarena površina jer se vatra i dalje širi.

I u naselju Pitve na području Općine Jelsa na Hvaru oko podneva buknuo je požar a bura rasplamsava vatrenu stihiju koja se širi, doznaje se u DVD-u Jelsa.

"Trenutačno je dužina požarom zahvaćene površine oko 500 metara a širina i do 30 metara", rekao je Hini zapovjednik DVD-a Jelsa Roman Radonić. 

Vatru po njegovim riječima širi lagana bura, no stambeni objekti i kuće nisu ugroženi.

Požar gasi 30 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila, a u pomoć im je priskočio i kanader.

"Ulažemo napore da zaustavimo požar ali teško je procijeniti kako će se situacija razvijati", rekao je Radonić..

Ključne riječi

Komentara 3

DA
danijelrukavina4
13:36 18.06.2022.

Počinitelje tretirati kao teroriste i u skladu sa tim i kažnjavati. Jer to i je gospodarski terorizam. A za terorizam od dugogodišnjeg strogog zatvora ( ali ne da leži, nego da radi) , do smrtne kazne.

LI
Lizabeth
13:20 18.06.2022.

Počele su pripreme za građevinsko zemljište. 🤦🏻‍♂️

Avatar gusjenica
gusjenica
17:56 18.06.2022.

Što taj kanader treba dolaziti kao ispomoć ? On treba biti prvi na požaru, zaliti ga i kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije