Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podravka

Sindikati traže 400 kuna neto, uprava spremna dati 450 kn bruto

' 31.08.2010.,Koprivnica - Odrzana  skupstina Glavnog odbora  Podravke. Miroslav Vitkovic, predsjednik Uprave Podravke.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
10.03.2011.
u 11:00

Sindikati tvrde kako se uprava svojim prijedlogom pokazala socijalno neosjetljivom te da je to kap koja je prelila čašu

Zbog neslaganja s upravom o visini jednokratnog godišnjeg stimulativnog dodatka na plaću, Podravkini sindikati prekinuli su kolektivne pregovore.

Sindikati su zatražili isplatu dodatka u iznosu od 400 kuna neto, kao i lani, a uprava je ponudila 450 kuna bruto.

"Smanjivanje postojećeg stečenog prava bila je kap koja je prelila čašu sindikalnog strpljenja i prokazala Podravkinu upravu kao socijalno neosjetljivu. Uprava se prema javnosti prikazuje riječima kako su joj radnici najveća vrijednost, a prema njima se odnosi isključivo kao prema trošku, tj. nužnom zlu" – piše u sindikalnom priopćenju, a ističe se kako je uprava odbila pregovarati o povećanju plaće.

S druge strane, u Podravkinim Korporativnim komunikacijama tvrde kako je uprava pregovaračkome timu sindikata ponudila odmrzavanje naknade za minuli staž, korekcije koeficijenata NKV radnika, povećanje dodatka za otežane uvjete rada i vezanje stimulacije uz ostvarivanje planirane dobiti.

Kažu i kako očekuju da sindikati ipak pristanu na njihov prijedlog kako bi se stimulacija isplatila u plaćama za ožujak.

Komentara 6

CA
cavol
12:45 10.03.2011.

hoće li i dioničari dobiti dio ili će opet dati dio svog novca ljudima od kojih je veći dio znao za pljačku kao i sindikat i šutio jer je uzimao svoj dio kolaća

VI
vidovit
13:59 10.03.2011.

Koje li igre igraju igrači van Podravke jer ne žele na čelu uprave domačeg čovijeka jer znaju da če se ne teži način i jevtiniji dočepat večinskog paketa dionica Podravke.S poštovanjem Valter.

ME
Merazmeš?
11:57 15.03.2011.

pak nemreju dati radnikima jerbo ondak oni gori druzja maja direktorci ne bi meli za sebe dostik. 45 jezerač je denes človeku preveć premalo s obzioma na krizu i poskok cijena. pak i ja bi da morem pervo sejbi zel, zel, zel – dok gojd bi mogel same bi uzimal i spremal k sebi v žepek. I jako bi bil vesel kak si hrvacki vizionerijuši i drugi roterijanci plemenitaški sebičnjaki, lažljivi sokoli, gnjili akademikuši i drugi jalnuši. je al kaj morem kad nemrem pak sem prisilen čkometi makar me buju trančerali. ja bum same šutel i trpel kak guzda dok su mu kejna škopili, a on mu je jajca deržal. oprostite mi na izrazeku sem se malo zanesel, ne nisem znesel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije