Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra štrajk

Sindikati poslali otvoreno pitanje Vladi RH: Ispunjavate li naše zahtjeve?

Štrajk nastavnika
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
20.10.2019.
u 10:28

Sindikati traže usklađivanje koeficijenta složenosti poslova: povećanje za 6,11%, te povećanje osnovice svim javnim i državnim službenicima i namještenicima

U ponedjeljak, kako su i najavili Sindikati štrajk će se održati u osnovnim i srednjim školama u svim županijama i Gradu Zagrebu.

Podsjetimo Sindikati su reagirali na premijerov prijedlog da se poveća osnovica za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima. Kazali su da im je drago što će povećanje dobiti svi, ali to nije riješilo njihove zahtjeve. Sindikati vjeruju da će doći do socijalnog dijaloga, ali kako još nisu pozvani na razgovor štrajk će se u ponedjeljak održati.

Sindikati su pak poslali i otvoreno pitanje Vladi RH: Ispunjava li Vlada RH zahtjeve SHU i NSZSŠH u štrajku ili ne.

Uz to proslijedili su i graf na kojem se vidi kako bi rasle plaće. Sindikati traže usklađivanje koeficijenta složenosti poslova: povećanje za 6,11%, te povećanje osnovice svim javnim i državnim službenicima i namještenicima.

Ključne riječi

Komentara 8

BB
Bruno_Bear1
11:44 20.10.2019.

Ravnatelji trebaju puštati u školu samo učitelje koji žele raditi a ostalima podijeliti izvanredni otkaz, tako će se očistiti višak i šljam u prosvjeti.

RP
rpzagreb
15:38 20.10.2019.

Trebaju ići čvrsto i do kraja jer ovi će pričati i obećavati do besvijesti.

GE
generacija57
11:53 20.10.2019.

Smanjite osoblje za 30% i ima mjesta za povećanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije