Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO DONOSE ODLUKU

Sindikat: Vlada je prihvatila osam naših prijedloga za plaće nastavnika

Zagreb: Održan sastanak pregovaračkog odbora Vlade i predstavnika sindikata javnih službi o kolektivnom ugovoru
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
22.02.2024.
u 12:53

Vlada će na današnjoj sjednici donesti osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama.

Uvidom u konačni prijedlog uredbe vidljivo je da Vlada prihvatila osam od devet naših prijedloga. Uz prelazak nastavnika koji nisu napredovali u osmi platni razred na početni koeficijent 2.01, prihvaćeni su i prijedlozi o vraćanju koeficijenata odgajatelja u kategoriju nastavnika, razlikovanje radnih mjesta i plaća strukovnih učitelja sa SSS i VŠS, podizanjem koeficijenata za strukovne učitelje s VŠS, povećanje koeficijenata za ekonome, noćne pazitelje, kuhare, domare/kotlovničare, medicinske sestre, kazala je to za Jutarnji list Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Vlada će na današnjoj sjednici donesti osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama. Ovime će plaće nastavnika koji nisu napredovali rasti minimalno 160 eura. Prema sindikalnim izračunima, plaća pripravnika u Zagrebu rast će za 183 eura i iznosit će 1260 eura; nastavniku s 10 godina staža plaća će rasti 170 eura, odnosno primat će 1350 eura neto; tajnicima i računovođama u školama plaća raste 240 eura, domarima-kotlovničara s 20 godina 154 eura (porat na 1030), dok je rast plaća spremačicama 85 eura, odnosno primanja će im u prosjeku biti 818 eura, piše Jutarnji list.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Vozačicu ZET-a napala skupina žena: Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice

Komentara 4

OP
Ocvali pupoljak
15:36 22.02.2024.

Sve podlat na biro. Ostaviti damo ove ispod 35 godina.

KA
Kapitol
14:52 22.02.2024.

Kradeze sve obecava - vidi se da dolaze izbori.

NE
Neretva93
13:15 22.02.2024.

Toliko odmora,a niste ništa odgovorni pa ima li to igdje!Pogledajte djecu koja su ipak najviše provela u školi a vi,boli vas patka za nečim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije