Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritiziraju način
Povratak na članak

Sindikat: MORH traži od radnika da sami mole da im ukinu prava

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika upozorava na obrazac koji je ovih dana podijeljen službenicima i namještenicima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama

Komentari 10

AL
alapača
11:08 13.09.2012.

tko je to sastavio? zar ne postoji zakonska odgovornost davanja izjave o nastanku ili prestanku uvjeta za pravo na povlasticu, naknadu i slično te kazna u slučaju korištenja prava za kojeg nema osnove?

VL
IN
inica
11:14 13.09.2012.

Ha,ha,ha... Da nije žalosno, bio bi odličan vic! Autoru ovog upitnika i njegovom šefu trebalo bi dati upitnik tipa: Da li ste: a) prirodno glupi ili b) svakodnevno trenirate da biste to postigli

VL
MY
mystery023
11:28 13.09.2012.

ne znam što se sindikati bune da im je ovo ponižavajuće. Ako vam je ponižavajuća opcija da sami priznate (bar neki) da nelegalno koristite benficije, kako će tek biti ponižavajuće kad nakon ovoga dođe inspekcija i opale kazne svima koji ih nelegalno koriste

VL
SJ
Sve je uzalud
11:33 13.09.2012.

Kill me softly, oh nježno, nježno nježnikom nježno još nježnije.

VL
Avatar tkozna
tkozna
11:46 13.09.2012.

U Lijepoj našoj stvarni postaju groteskne, traži se da radnici samokritički traže smanje primanja. HM, nije uredu da radnici koriste neke povlastice ako im se situacija promijenila u odnosu na onu koju su imali kada su stekli povlastice. Dakle, sindikat ne mora uvijek biti u pravu, drugo je što je novinar nasjeo na sindikalnu kampanju, "radnici mole" da im se skinu povlastice. Jasno je kakva država takvi i radnici ili obrnuto. Zar radnik sam ne bi trebao reči ok, sada više ne putujem sada ne trebaš naknadu za prijevoz, no kako to uraditi ako vidis da drugi mažnjavaju oko tebe. Da to je stvar kućnog odgoja i zato ipak podržavam obrazac u kojem stoji molim umjesto zahtjevam ili tražim!

VL
DU
Deleted user
11:51 13.09.2012.

Da greska, trebalo je odmah podjeliti otkaz onima koji nisu sami na vrijeme javili o promijenjenim okolnostima kao sto je recimo novo boraviste sto su bili duzni. Ima jos vremena ministarstvu da to ucini kad ga sindikat bas povlaci za jezik.

VL
DU
Deleted user
12:42 13.09.2012.

Istina, to je dokaz MORH-ove nesposobnosti i totalne neorganiziranosti države. Inače bi bili povezani s MUP-ovom bazom podataka i automatski ukidali naknade. A onima koji zloupotrebljavaju automatski dali otkaz i tužbu za povrat nepripadajuće naknade. Ne stižu sve to jadni državni službenici u MORH-u, samo ih je 2285....

VL
LU
Lujo123
13:13 13.09.2012.

"Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika upozorava da je način na koji MORH provjerava imaju li zaposleni pravo na naknadu "dvojben i ciničan"." Nije to cinično i dvojbeno - cinično je i trojbeno uzimati iz proračuna ono kaj tii ne pripada, a mene terati da uplačujem u proračun ono kaj budu drugi mudraci iz njega bespravno uzeli! To je cinično i (ak hočete) četverobjejno!!!

VL
OB
-obrisani-
13:29 13.09.2012.

Da im uputim pismenu molbu da mi ukinu i plaću, baš me zanima bi li pristali.

VL
CO
covjek
14:16 13.09.2012.

Molim da se džabalebaroši iz državne uprave (vojska, policija, birokratski aparat) ne nazivaju radnicima. Radnici su u ovom slučaju učitelji, liječnici, itd.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.