Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno uzbuna: U 3. maju nema plaća, sirovina, uprave

Sindikat 3. maja zaprijetio da će nezadovoljni radnici izići na ulice

radnici trećeg maja
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/2
17.02.2010.
u 13:43

Škverski sindikati traže hitan dogovor s Vladom o načinu financiranja škvera do okončanja procesa privatizacije. - Na ulice neće izići samo radnici 3. maja nego i njihove obitelji i kooperanti, dići će se i Split i Trogir - poručio je predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

Oštre sindikalne akcije najavili su danas sindikalci 3. maja ako do 22. veljače ne budu pozvani na zajednički sastanak Vlade, Nadzornog odbora i uprave na kojem bi dogovorili rješavanje gorućih problema škvera u kojemu su radnici bez plaća i materijala za rad, uprava bez mandata, a sve to s privatizacijom pred vratima.

 - Situacija je ista kao i prije četiri mjeseca kad smo prosvjedom i peticijom izborili svoje zarađene plaće i jamstva za kredit koji je omogućio nastavak proizvodnje - rekao je povjerenik Sindikat metalaca u škveru Juraj Šoljić.

Podsjetio je da se Vlada obvezala pratiti brodogradnju do okončanja privatizacije te zatražio da poštuju svoju odluko o kreditu za gradnju domaćih novogradnji i potpišu jamstvo za drugu tranšu kredita od 52,5 milijuna dolara jer bez tog novca u škveru će sve stati.

- Radnicima je dosta svega. Ne bude li sastanka i dogovora, iskoristit ćemo sve metode sindikalne borbe, uključujući štrajk i prosvjede na gradskim ulicama, a nije isključen ni građanski neposluh - najavio je Šoljić.

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca za županiju Branko Kužet i predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević bili su još oštriji od Šoljića poručujući da stečaj ne dolazi u obzir i da neće dopustiti političko nasilje nad brodogradnjom jer “ako padne 3. maj, past će svi”.

- Na ulice neće izaći samo radnici 3.maja nego i njihove obitelji i kooperanti, dići će se i Split i Trogir i svi metalci ako Vlada u partnerstvu s nama ne osigura financiranje do kraja procesa privatizacije - poručio je Dragičević.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
18:43 17.02.2010.

Nisu krivi radnici nego loše uprave i menađeri koji su godinama stvarali gubitke u 3 maju!koliko danas primaju menađeri i direktori plaće u 3 maju i hoće li neko od uprave odgovarsati za ovakvo stanje u tom brodogradilištu pa nisu radnici na službene večere koje je organizirao direktor 3 maja potrošili 500.000 tisuća kuna!pljuc

OB
-obrisani-
09:41 18.02.2010.

Županica Lovrić šalje razliku koju je zamračila, neimarima u brodogradilištu...

OB
-obrisani-
14:20 17.02.2010.

Vlada nema programa za gospodarstvo od vukovara do dubrovnila sve propada ,ova vlada rasprodaje hrvatsku jer ništa drugo i nezna i na taj naćin sebi osiguravaju velike plaće za svoju nesposobnost!Koliko je novca pokradeno samo kroz nesposobne uprave koje godinama vode tu brodogradnju a niko ne odgovara za minuse,svima koji su bili direktori tih brodogradilišta i njihovim suradnicima oduzeti imovinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije