Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadrankamen

Sindikalisti na ispitivanju, radnici prosvjeduju pred policijom

jadrankamen prosvjed (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
21.06.2012.
u 16:15

Tonči Drpić i još trojica sindikalista u policiji objašnjavaju zašto su napali stečajnu upraviteljicu Anči Bašić

Tridesetak radnika Jadrankamena došlo je oko 15.30 sati trajektom u Split kako bi podržalo Tončija Drpića i još trojicu sindikalista koji su na ispitivanju u policiji zbog jučerašnjeg napada na stečajnu upraviteljicu Anči Bašić.

Radnici su pred Prvom policijskom postajom, a podršku im pruža Nezavisni sindikat Brodosplit te radnici Montera i Uzora. Ukupno ih je pedesetak.

Prosvjed je miran, za sada nema incidenata. Potporu Jadrankamenu sutra će na Zrinjevcu u Zagrebu u 14 sati organizirati Mreža solidarnosti.

Splitska policija priopćila je kako su uhićene četiri osobe zbog sumnji da su počinile kaznena djela iz čanka 321. i 329. Kaznenog zakona. Riječ je o pozivu na otpor protiv zakonitih odluka, kao i o samovlasti. U policiji su Tonči Drpić i još trojica sindikalista iz Jadrankamena. U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom.

Komentara 10

Avatar sawanah
sawanah
17:30 21.06.2012.

I poslije Rankovića, Ranko...dobro, malo skračena verzija, ali bit je ista.

HA
Hatikvah
16:45 21.06.2012.

Ovi radnici Jadrankamena nisu ni svjesni kolike su ovce oko ovoga svega, jer vođi sindikata gospodinu Drpiću nije stalo da se spasi Jadrankamen nego da spasi samog sebe, jer dok je Jadrankamen dobro poslovao onda se šutilo dok su Orešar i ostali (među kojima je bio i Drpić vođa sindikata) dijelili kolače i trpali ih u džepove. Kad su kolači nestali, Orešar i ostali završili pod istragom Drpić se prepao i počeo dizati nekakve revolucije na Braču i braneći pokretanju stečajnog postpuka kako se ne bi doznalo tko je zapravo on i što je i on radio u tom poduzeću.

DU
Deleted user
16:35 21.06.2012.

Stalno se pitam kakvu to sposobnost preživljavanja moraju imati svi ti ljudi bez posla, bez kune i bez nade da će ta mora ikad proći. Tjeskobno buljiš u taj najcrnji bezdan… i što radiš? Plačeš? Vrištiš? Bjesniš? Optužuješ? Što? Siguran sam da u jednom trenutku postaješ nijem, suh, tup… Moguće je to nalik onim famoznim fazama umiranja kad te prvo umlati poricanje, pa preplavi bijes, pa te stegne tuga, uništi strah i na kraju se pomiriš sa sudbinom. Opsjedaju me te misli dobar dio dana. Kako? Kako se zaboga živi od zraka?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije