Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj i posao

Sina Šime Krasić bivši poslovni partneri optužuju da ih je prevario

ivancic01
Sanjin Strukić/Pixsell
03.03.2010.
u 22:34

Novi vlasnik Pamučne industrije je Robert Krasić, a poduzetnik Ivan Špoljar tvrdi da mu je on dužan 13.000, a Željko Erceg da ga je prevario za 37.000 kuna.

Robert Krasić, sin glavne državne revizorice Šime Krasić i ujak Luke Ivančića, studenta na čije je ime kupljena dugoreška Pamučna industrija, zapravo je jedan od glavnih igrača u kupoprodaji.

Potvrdio je to jučer i njegov partner Stjepan Pavić, koji se pismom obratio javnosti pokušavajući objasniti kako je tekla kupnja posrnule dugoreške tvrtke.

Ustvrdio je da se na dražbu javio preko tvrtke Prave nekretnine u vlasništvu Luke Ivančića, Krasićeva nećaka, jer je s Robertom Krasićem tek uoči dražbe za tvrtku postigao dogovor o partnerstvu.

Ivančiću posao u tvrtki

Zato su odlučili iskoristiti Ivančićevu tvrtku Prave nekretnine koja je, među ostalim, registrirana i za zastupanje drugih tvrtki te ponudu predati preko nje iako u tri godine, otkako je osnovana, nije radila ama baš ništa. Možda oko cijelog tog posla ništa ne bi ni bilo sporno da dvadesetogodišnji student Luka Ivančić nije u ponedjeljak, neposredno nakon dražbe, izjavio da je kupnja Pamučne industrije njegov posao o kojemu njegova obitelj ništa ne zna.

Ipak, ubrzo se pokazalo da je lagao jer je iza cijele operacije stajao njegov ujak Robert i poslovni mu partner Pavić, vlasnik austrijske tvrtke Glastex.

Luka Ivančić u Pamučnoj industriji trebao bi se i zaposliti jer “svi partneri u njega imaju povjerenja”, stoji u pismu koje je poslao Pavić.

Iako su Pavić i Krasić preko posrednika Večernjem listu najavili da su voljni osobno ispričati cijelu priču oko kupnje Pamučne industrije, od toga su naglo odustali.

Tako nismo uspjeli provjeriti ni navode splitskog poduzetnika Željka Ercega koji je u Slobodnoj Dalmaciji ustvrdio da ga je Robert Krasić prevario za 37 tisuća kuna kada su zajedno trebali pokrenuti kviz “Moreplovac” na lokalnoj televiziji Jadran.

Odbijaju odgovarati

Večernjem listu, pak, nakon što je objavljeno tko zaista stoji iza kupnje “Pamučne”, javio se čovjek koji tvrdi da već godinama od obitelji Krasić ne uspijeva naplatiti svoja potraživanja.

Ivan Špoljar, naime, tvrdi da su mu dužni 13 tisuća kuna za isporučeni građevinski pijesak.

Istinitost tih optužbi nismo uspjeli provjeriti jer novopečeni vlasnici “Pamučne” odbijaju odgovarati na pitanja, već su se samo oglasili priopćenjem.

Komentara 14

DR
dros
22:42 03.03.2010.

Bože što se to događa u ovoj državi,a još nam je Šima Krasić revizorica,pa čemu da se taj narod nada

PT
ptica2
09:04 04.03.2010.

Tko kontrolira glavnu revizoricu? Napiše izvješće iSabor to prihvati A Sabor je HDZ i sad se postavlja kako su revizije prolazile lišo.A da recimo pošaljemo u Državnu reviziju raeviziju za zadnjih 16 god. i da ju vodi Rohatinski.

JA
jankoprekobrda
01:09 04.03.2010.

K O R U P C I J A SMRDIIIIII, a kako ce tek smrditi kad sva govna isplivaju na povrsinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije