Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tinejdžer iz siska

Sin obrijao glavu zbog majke koja ima rak: Volim je najviše!

Snježana Gobac
Ordinacija.hr
31.01.2013.
u 14:44

"Volim je najviše, sve bih napravio za nju! Zajedno ćemo proći tu bolest!", napisao je uz fotografiju 15-godišnji Juraj Gobac.

Sin Snježane Gobac, koja je krajem prošle godine doznala da boluje od raka dojke, u znak solidarnosti s majkom obrijao je glavu i fotografiju stavio na Facebook, piše Ordinacija.hr

Petnaestogodišnji Juraj Gobac uz zajedničku fotografiju s majkom napisao je i poruku: "Volim je najviše, sve bih napravio za nju! Zajedno ćemo proći tu bolest!" Snježana se najviše zbog ljubavi svoje obitelji, supruga Gorana, kćeri Anje i sina Jurja, odlučila ne predati tužnim mislima već skupiti snagu i boriti se.

"Teško je bilo vidjeti kako se kći trudi, a strahuje za mene"

Snježana je otkrila da je za dijagnozu sinu rekla tek nakon što je prošao njegov 15. rođendan što ga je povrijedilo. 

– Svima nam je teško pala ta spoznaja o bolesti i o tome u kojoj mjeri će nam ona svima promijeniti život. Sisak je mali grad i ubrzo su svi znali da sam bila na operaciji i da me čeka liječenje – kazala je Snježana i dodala da joj je najteže bilo kada bi je ljudi sretali na ulici i počeli plakati te sažalijevati je. 

– Onda bih se, naravno, i ja rasplakala, ali ubrzo sam shvatila da to nema smisla – kazala je Snježana te dodaje kako ju je spoznaja o bolesti šokirala te se bojala kako će se s njom nositi djeca i suprug.

– Ispočetka zbilja nikome nije bilo lako. Teško mi je bilo vidjeti kako se kći trudi oko mene, razveseljava me i tješi, a kada me primi za ruku, osjetim kako su joj ruke hladne i znojne, sve od te brige i straha za mene. Suprug mi je pravi prijatelj i partner, uz mene je cijelo vrijeme – kaže Snježana koja u svojoj situaciji ima podršku i pomoć obitelji i prijatelja.

"Nas dvoje ćelavaca"

Kaže da je njezin sin Juraj spontano došao na ideju da obrije glavu, a ona nije znala da joj to sprema. Kada su joj nakon kemoterapije rekli da će joj otpasti kosa, otišla je k frizerki i zamolila je da joj obrije glavu, a zajedno su plakale kada ju je šišala.

– No, najveće iznenađenje uslijedilo je sutra. Juraj je nakon škole otišao k mojoj frizerki i zatražio da ga obrije kao i mamu. Nisam mogla vjerovati svojim očima! Odmah smo se, naravno, fotografirali za uspomenu, nas dvoje ćelavaca – kazala je majka koja ni "ne može opisati taj osjećaj". Već te večeri nazvala ju je prijateljica i rekla da je Juraj fotografiju stavio na Facebook i da "već ima više od sto lajkova".

"Bila sam u potpunom šoku"

"Bila sam u potpunom šoku. Nisam mogla vjerovati da je to napravio, objavio i napisao te riječi… Ne mogu vam opisati kako sam se osjećala. Voljela bih da i drugi roditelji imaju priliku osjetiti toliko ljubavi od svoje djece", rekla je Snježana o objavi fotografije i poruci svoga sina na Facebooku. Za kraj zaključuje da je "ljubav najbolja garancija za ozdravljenje".

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>Rak će postati kronična bolest – nova nada za oboljele

>>Razbijanje mita: Antioksidansi ne pomažu u borbi s rakom!

Komentara 6

SE
sestrićna
15:39 31.01.2013.

p r e d i v n ooooo

Avatar ambasadoor
ambasadoor
16:07 31.01.2013.

Divna prica koja tjera suze na oci. Borite se.....molite se......vjerujte!

DU
Deleted user
16:28 31.01.2013.

sve je to lepo, ali pravu nit imaju rijetki, svi se odluče "boriti" ali kao da nije samo to dovoljno, a na kraju krajeva, truljenje nam je neminovna sudbina. Molili se, kumili, ili "odlučili"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije