Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upucao ih u lovu

Sin mi je rekao: Tata, nije dobro, Tomica je mrtav, a ja sam ranjen...

Lovac, ubojstvo, Bjelovar, Srednji Mosti (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
22.04.2013.
u 08:10

U šumi pored Srednjih Mosti nedaleko od Bjelovara jučer u večernjim satima dogodila se teška tragedija. Lovac je hicem iz puške usmrtio 47-godišnjaka i teže ozlijedio 17-godišnjaka

Kako je iskusni lovac Stjepan Domitrović (57), lovnik Lovačke udruge “Jelen” Draganovac, mogao tako kobno pogriješiti i u nedjelju nakon 20 sati u šumi Mlinička u mjestu Srednje Mosti pokraj Bjelovara, pucajući iz lovačkog karabina, ubiti muškarca i raniti mladića, nikome u Srednjim Mostima ni jučer nije bilo jasno. Vjerojatno čekajući divlju svinju, Domitrović je hicem iz puške pogodio dvije osobe, Tomicu Lončara (47) i njegova susjeda Antonija Romeka (17), koji su se u šetnji zatekli na šumskom puteljku dvjestotinjak metara od lovačke čeke. Nesretni Lončar preminuo je odmah na mjestu nesreće, dok je mladi Romek zadobio prostrijelnu ranu ruke te je prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu.

– Bio sam u vinogradu i čekao sina koji se sa susjedom Tomicom otišao malo prošetati kad sam začuo pucanj. Bilo je malo poslije 20 sati. Vani se još vidjelo, bio je prvi sumrak. Kako mi se više nije dalo čekati ih, prečicom sam otišao doma. Kasnije mi je na mobitel stigla sinova poruka iz koje sam zaključio da nešto nije u redu. Nazvao sam ga, a on mi je uzbuđenim glasom rekao: “Tata, nije dobro, Tomica je izgleda poginuo, a ja sam ranjen” – ispričao nam je Antonijev potreseni otac Miroslav Romek, kojeg smo jučer zatekli u obiteljskoj kući u Srednjim Mostima. Iz razgovora sa sinom, kaže, shvatio je da je vozilo Hitne pomoći već na mjestu nesreće te se stoga odmah uputio u bjelovarsku bolnicu gdje je Antoniju pružena pomoć i izvan je životne opasnosti. Domitrovića, kaže, dobro poznaje jer je lovnik na tom području. Ništa više detalja nisu znali ni u kući pokojnog Lončara. Od bolom shrvane majke Jelene doznali smo da je Tomica bio i sam lovac, no kobnog predvečerja o lovu nije razmišljao.

– Otišao je sa susjedovim sinom prošetati se po šumi i eto kako je završio. Strašno je što ga više nema – kroz suze je kazala 75-godišnja Jelena Lončar. Nesretni Tomica bio je najstariji od trojice sinova, nije se ženio i ostao je živjeti s majkom. Bio je nezaposlen, a živjeli su od poljoprivrede. Sudjelovao je i u Domovinskom ratu te je bio omiljen među susjedima i prijateljima. Iz tužiteljstva je jučer stigla tek štura potvrda nesretnog događaja. Glasnogovornica Sandra Knok Čanić kazala je da će tijekom dana biti priveden na prvo ispitivanje, nakon čega će biti donesena odluka Državnog odvjetništva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije