Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Sin britanske zastupnice sa suborcima upao u rusku zasjedu: 'Moramo se maknuti ili ćemo umrijeti'

Foto: Screenshot Twitter
1/3
28.05.2022.
u 16:10

Grant i Artur su dio jedinice koja se sastoji od 15 vojnika (britanskih i američkih dragovoljaca i dva ukrajinska prevoditelja ) koja se pripremala za napad u trenutku kad su upali u zasjedu.

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko dramatičnih snimki na kojoj se sin britanske zastupnice Ben Grant (30) zajedno s drugim stranim borcima bori u Ukrajini.

Na jednoj od njih Grant pomaže Britancu Deanu Arthuru ozlijeđenom nakon što se u njegovoj blizini aktivirala mina tijekom žestoke borbe, dok pak na drugoj napadaju rusko oklopno vozilo.

 

"Moramo se maknuti ili ćemo umrijeti", čuje se na jednoj od snimaka dok Grant i njegovi suborci pomažu Arthuru da stigne na sigurno sjeverno od Harkiva.

Grant i Artur su dio jedinice koja se sastoji od 15 vojnika (britanskih i američkih dragovoljaca i dva ukrajinska prevoditelja ) koja se pripremala za napad u trenutku kad su upali u zasjedu. Sin zastupnice ispričao je za The Telegraph kako se sve odvilo taj dan.

"Vjerujem da su nas zapazile bespilotne letjelice i da su oni onda postavili svoje postrojbe. Kad smo se pojavili, počela je paljba na nas. Stajali smo jedini iza drugoga, a Deano je bio začelju tima kad su ga upucali u koljeno. Pucali smo. Bio sam prestravljen, ali odlučan da izvučem i njega i svoj tim iz opasnosti. Bilo je strašno biti ograničen time što nosiš nekoga i ne možeš pucati dok istovremeno iznad nas su neprijateljski helikopteri i tenkovi pucaju na nas", kazao je Grant.

Ustvrdio je kako tako nešto nikad nije doživio u životu. Artura su prebacili u Kijev gdje su mu uspjeli spasiti nogu.

U ovom trenutku nije poznato koliko se britanskih državljana bori na strani Ukrajine.

VIDEO: Pijan i drogiran (51) naletio na dvije djevojke na pješačkom, bore se za život

Komentara 10

Avatar Payback
Payback
08:53 29.05.2022.

Bravo dečki, tjerajte bandu van iz Ukrajine!

UN
uvijek.nepokolebljiv
09:33 29.05.2022.

Zalosna ti je to vojska kada joj iz zasjede pobjegne grupa zapadnih izletnika koji dosli na adrenalinsku razonodu a traljavi Rusi ih nemogu satrti!

CR
Croaton666
20:38 28.05.2022.

Ovo što im amerkanci šalju je super.... ali.. bez ratnog zrakoplovsta koji štiti ove sisteme neće biti lako ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije