Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga hrvatskih sudaca traži ocjenu ustavnosti više zakona
Povratak na članak

"Šimonović sucima onemogućio imenovanje i kažnjavanje kolega"

Đuro Sessa u ime udruge traži da se ukine sustav regrutiranja sudaca te kaže da je povrijeđena uloga Državnoga sudbenog vijeća.

Komentari 6

HA
Hamiclar
20:17 24.02.2010.

svaka mu je na mjestu. da bi DSV i tužio i sudio je nebuloza. sudačka akademija ima smisla samo ako je mogu pohađati i nepravnici ako žele biti sudci, a ne 5god faksa, 2 vježbeništva, pravosudni, 2 sud.akademije i završni ispit. nitko normalan neće poć za sudca. i već vidim kako će se primati po rođačkoim i inim linijama. i po tome se neki vrhunski odvjetnik ne bi mogao prebacit u sudačke redove a da ne ide 2god u školu?!? npr. pred.vrhovnog suda Hrvatin pođe u odvjetnike i za 10 god . bi ponovo u sudce ali mora u školu?!?!

VL
JA
jarac
22:07 24.02.2010.

Poštivam sudce i podupirem njihovu samostalnost. Ali mislim da će morati da se dobro založe da vratimo povjerenje u iste. jer u našem društvu u zadnje vrijeme samo mali čovjek za male stvari ima konačnu presudu.

VL
PI
prava istina
22:22 24.02.2010.

U svim tim laprdanjima zaboravlja se: 1. U slobodnim kraljevskim gradovima, a u Hrvatskoj ih ima nekoliko, oduvijek su građani postavljali suca. 2. U hrvatskim gradovima još uvijek postoje građani, nisu svi došli sa kojekakvih kamenjara i donose svoja gorštačka mišljenja koja se danas pretvaraju u zakone

VL
IN
Internet.
00:35 25.02.2010.

Pa uloga DSV nije povrijeđena nego je uništena, kao i čitavo sudstvo SDP-ovim izmjenama Ustava. Kaj se sada svi prave mutavi, prvo su jednu izmjenu Ustava proveli nelegalno, a onda su omogućili uplitanje izvršene i zakonodavne vlasti u \"neovisno\" sudstvo,, koje je do njihove štetne pojave na vlasti stvarno i bilo neovisno ! Pa naravno da ministru treba osporiti pravo imenovanja predsjednika sudova, kao i saborskom odboru da daje mišljenje prije imenovanja istih ! A osim svega, pa nije valjda da ima nekoga tko misli da ovaj Šimonović nešta zna o problematici pravosuđa i sudstva ???

VL
SA
Sapientinus
01:48 25.02.2010.

Ja mislim da bi bila katastrofa da su nepravnici sudci. To smo imali iza 1945. i još do danas ljudi čiste naplavine smeća koji su ti \"sudci/suci\" proizveli. Da Šimonović, kao prof. fakulteta, nema pojma o realnom pravnom životu - ne treba naglašavati. Najbolje će biti kada se i Josipović počne petljati u realan život iz njegove teoretske kule bjelokosne. Bez uvrede bilo kome: zagrebački pravni faks je izvor svih muljaža u ovoj državi nakon 1990. Sorry, ali je to tako!

VL
IN
Internet.
17:26 25.02.2010.

25.02.2010. u 01:48h Sapientinus Kada Josipović kao \"eminentni pravni stručnjak\" radi sitnih partijskih interesa počinje svojim laprdanjima rušiti temelje Rimskog prava prihvaćene u svim civiliziranim kaznenim zakonodavstvima širom svijeta, najmanje što se trebalo učiniti je izbaciti ga sa fakulteta i i zabraniti mu politčke i stručne javne nastupe, a ne budalu izabrati za Predsjednika ! Jer Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu je do pojave ovakvih kretena slovio za jedan od boljih u svjetskim mjerilima i producirao je kako je Hegel rekao \"aristokraciju duha\", a danas proizvodi \"aristokraciju kretena\" !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.