Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šimonović: Ni Sanader ni itko iz Vlade nemaju ništa sa slučajem Maestro

28.01.2009.
u 10:53

Aktualno prijepodne u Saboru otvoreno je jutros podsjećanem na slučaj Maestro, jer je SDP-ov zastupnik Marin Jurjević upitao ministra pravosuđa Ivana Šimonovića jesu li napravljene barem predistražne radnje kako bi se utvrdilo ima li imalo istine u tajno snimljenom razgovoru u kojemu se kao "vanjska potpora" nezakonitostima u poslovima Hrvatskog fonda za privatizaciju spominju premijerova supruga Mirjana Sanader i HDZ-ov zastupnik i premijerov prijatelj Joško Rošin, ili se svi prave da ništa nisu ni čuli ni vidjeli.

Romana Jerković: Ministrice Kosor, vi šikanirate suradnike

SDP traži parlamentarnu istragu protiv Rončevića

Ministar je kazao da je nakon objavljivanja snimke razgovora Joška Kuzmanića i pritvorenoga bivšeg potpredsjednika HFP-a Josipa Matanovića u sudnici zatražio informaciju od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji ga je izvijestio da nema nijednog dokaza da bi premijer ili itko iz Vlade bio na bilo koji način umiješan u taj slučaj.

Šimonović kaže da je Joško Kuzmanić, koji u spomenutom slučaju ima ulogu USKOK-ova pouzdanika, svojedobno napisao pismo namjere ruskim investitorima u kojemu je naveo da će, dobije li od HFP-a dozvolu za kupnju ciglane u Ninu, za arheološku savjetnicu angažirati Mirjanu Sanader, a za urbanističkog savjetnika Jerka Rošina.

Kuzmanović je, kaže, na početku rasplitanja ovog slučaja izjavio da ni prije pisanja pisma namjere ni kasnije nije kontaktirao sa spomenutim osobama, te da je njihova imena naveo u pismu kako bi ga dodatno pojačao. Iskaz pouzdanika kasnije je potvrđen i u glavnoj raspravi, rekao je Šimonović.

(Ml. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije