Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od čelnih ljudi

Šime Lučin: Sustav policije zadnjih je godina bio devastiran

'zagreb, 31.03.2003. sime lucin, ministar, mup snimio patrik macek'
Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2012.
u 19:09

Bivši ministar Šime Lučin smatra da su za stanje u kojem se nalazi sustav policije najviše krivi ministri i rukovodstvo MUP-a

– Proteklih godina sustav policije bio je devastiran i to u onom smislu da se nije vodilo dovoljno računa o kadrovskoj selekciji. Više se vodilo računa o političkoj podobnosti i rodbinskim vezama. To je sada rezultiralo aferama. Ne može se očekivati da građani imaju povjerenja u policiju, ako policija ne posluje dobro – komentirao je bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni zastupnik SDP-a Šime Lučin za 24sataTV, pišu 24sata.

Osim što smatra da su najveći krivci za takvo stanje ministri i rukovodstvo MUP-a koji su bili na čelnim mjestima proteklih nekoliko godina, Lučin je komentirao da u osam godina vladavine HDZ-a nije bilo previše afera jer se nije puno bavilo funkcioniranjem policije. No sada je očito da je novo rukovodstvo MUP-a nakon kadrovskog preustroja počelo raditi svoj posao. Bivši ministar dotaknuo se i korupcije u policijskim redovima te kazao da su oni koji su bili blizu korupcije imali veliku mogućnost da i sami budu inficirani.

– Ako u organiziranom kriminalu ima članova policije, nemoguće je da se ne naiđe na trag. Očito je nekome bilo u interesu da se to ne otkrije – istaknuo je Lučin i zaključio da je očito onima koji su vodili cijelu priču odgovaralo postojanje paralelnog sustava u policiji.

>>MUP demantira Sanadera: Nismo provjeravali Bajićeve telefone

Komentara 10

RT
Rollo Tomasi
07:59 12.12.2012.

Da u zadnjih par mjeseci nije smijenjen cjelokupni policijski kadar i na najvažnije rukovodeće pozicije stavljeni nekadašnji milicajci s dobrim vezama u SDP-u, mislio bih samo da je ovaj demagog i licemjer. Ovako imam još koji epitet za njega.

OB
-obrisani-
19:35 11.12.2012.

Kada će prestati netko drugi biti kriv???

CH
chemica
22:36 11.12.2012.

Sjećam se devedesetih, gdje je bilo dovoljno policajaca da su čak kažnjavali pješake koji su pretrčavali cestu van pješačkog prijelaza. A tada se pojavio Lučin...Zato danas na pedesetak tisuća stanovnika u Zagrebu dolazi jedna jedina policijska patrola. Laički bih konstatirao da tu ima i bar jedna mala, "sitna" mrvica Lučinove odgovornosti. Kako obično biva, našim političarima je lako uočiti trun u tuđem oku, ali brvno u vlastitom je već puno kompleksnija stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije