Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proces mondadori

Silvio Berlusconi kažnjen s čak 564 milijuna eura

Berlusconi portal (1)
Reuters/Pixsell
17.09.2013.
u 17:50

Sud je utvrdio i Berlusconijevu odgovornost u kaznenom djelu podmićivanja sudstva.

Vrhovni sud u Italiji odbacio je žalbu tvrtke Fininvest u vlasništvu bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija u procesu Mondadori, koja je vezana uz odštetu tvrtki CIR Carla de Benedettija. Iznos odštete sud je smanjio za "samo" 23 milijuna eura pa će Berlusconi morati platiti 564,2 milijuna eura. Berlusconijeva tvrtka kažnjena je zbog podmićivanja sudaca pri kupnji izdavačke kuće Mondadori. Marina Berlusconi, premijerova kći i predsjednica Fininvesta, žalila se Vrhovnom sudu na presudu drugostupanjskog suda.

Riječ je o 20 godina starom događaju kada se kupovala izdavačka kuća Mondadori. Berlusconijeva tvrtka Fininvest osuđena je jer je podmitila rimskog suca Vittorija Mettu 1991. godine sa 400 milijuna tadašnjih lira kako bi dao prednost Berlusconijevoj tvrtki u odnosu na De Benedettijevu pri kupnji većinskog udjela dionica kuće Mondadori. Metta je osuđen na dvije godine i devet mjeseci zatvora, a prvostupanjski sud osudio je 2009. Berlusconijevu tvrtku na plaćanje odštete u iznosu od 750 milijuna eura, no Prizivni je sud smanjio iznos kazne za 190 milijuna eura. Vrhovni sud danas je smanjio iznos za još 23 milijuna eura, no Fininvest je u konačnici kažnjen iznosom koji premašuje pola milijarde eura. Sud je utvrdio i Berlusconijevu odgovornost u kaznenom djelu podmićivanja sudstva.  

>> Berlusconi 20 godina u savezu s Cosa Nostrom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije