Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Ceste Sisak

Silvia Kobeščaka sumnjiče za zloporabu položaja

Ceste Sisak prodane su I.G.M. Turopolju za 20 milijuna kuna
Nikola Čutuk/PIXSELL
03.10.2013.
u 09:46

Sumnja se i da je s lažnom odlukom Agencije za upravljanje državnom imovinom dobio koncesiju za šljunak

Slučaj prodaje Cesta Sisak dobio je novi zaplet. Naime, službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave Sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad osnivačem i direktorom tvrtke I.G.M. Turopolje koja je kupila Ceste Sisak, Silviom Kobeščakom (35), a koji je ujedno bio i predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak, nakon preuzimanja tvrtke od županije.

Nije imao račune

Prilikom istrage utvrđeno je da je Kobeščak od početka 2011. pa do 30. rujna 2012. sa žiro računa tvrtke I.G.M. Turopolje u više navrata podigao milijun i 323 tisuće kuna, a za koje nije imao pokrića u dokumentaciji kojom bi opravdao podizanje gotovine. Također je i utvrđeno da je izradio nesitinitu odluku upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom te ju u veljači ove godine predao predao u Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji s ciljem izdavanja ugovora o osnivanju prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu, na osnovi čega je donesena odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za eksploataciju građevnog pijeska i šljunka.

 Zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave policija je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela posebno izvješće.

Oko cijelog slučaja vlada zavjet šutnje. U policiji je nemoguće dobiti informacije o slučaju, kao i u Cestama Sisak čiji nam se direktor Mario Mioković nije javljao.

 Gornjak ili Vukovina?

Naime, Ceste Sisak bile su u to vrijeme u postupku dobivanja koncesije za eksploataciju građevnog pijeska i šljunka na svom polju Gornjak, pa nismo mogli doznati odnosi li se lažna odluka Agencije na taj proces, ili na neki drugi u koji je bila uključena direktno tvrtka I.G.M. Turopolje. Spominje se polje Vukovina u blizini kaznionice Turopolje.

 Od ožujka tvrtku I.G.M. Turopolje više ne vodi Slivio Kobeščak nego Branko Jelekovac, a u upravu se uključio i vlasnik željko Žužić. Tvrtka je u neprekidnoj blokadi od 09. studenog 2012. godine pa nije jasno kako otplaćuje obveze kredita s kojim su kupili Ceste Sisak i kako uopće posluju godinu dana s blokiranim računom. Podsjetimo, IG.M. Turopolje je kupio Ceste Sisak od županije za 20 milijuna kuna. Samo lani Županija je Cestama Sisak omogućila poslove u vrijednosti od 44, 2 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije