Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smaknuo djevojku

Belgija silovatelju i ubojici odobrila eutanaziju jer u zatvoru 'nepodnošljivo pati'

Frank Van Den Bleeken
Foto: 6Medias/YouTube screenshot
05.01.2015.
u 13:21

Frank Van Den Bleeken silovao je i potom zadavio 19-godišnju Christiane Remacle

Belgijske vlasti odobrile su eutanaziju silovatelju i ubojici Franku Van Den Bleekenu (52) iako je Europska unija zabranila provođenje smrtnih kazni. Zahtjev podnesen 2011. godine belgijska Federalna komisija za eutanazije prihvatila je u rujnu, a pogubljenje smrtonosnom injekcijom zakazano je za sljedeću nedjelju.

Kako piše The Telegraph, Van Den Bleeken silovao je 19-godišnju Christiane Remacle kada se 1. siječnja 1989. vratila s novogodišnjeg dočeka. Potom ju je zadavio jednom od čarapa koje je nosila. Proglašen je ludim pa za zločin nije kazneno odgovarao. Nakon sedam godina liječenja u psihijatrijskoj bolnici, pušten je na slobodu. Tada je u nekoliko tjedana napao dvije djevojčice u dobi od 11, 17 i jednu 29-godišnjakinju. Vlasti su ga zatim pritvorile i samo jednom mu dopustile izlazak na slobodu – na sprovod majke.

Inače, riječ je o muškarcu iz siromašne obitelji koji je i sam bio žrtva silovanja kad je imao 15 godina. Iako nije fizički bolestan, ustvrdio je da mu je ''psihološka patnja'' nepodnošljiva i da će radije umrijeti nego većinu svog života provesti iza rešetaka. Kazao je da ne postoji mogućnost da ikada bude pušten na slobodu i da nije sposoban prevladati svoje nekontrolirane seksualne impulse. Požalio se i da mu nitko nije pružio adekvatnu pomoć nakon što je počinio zločin i kako takva nebriga sustava ne pomaže nikome, ni pojedincu, ni društvu, ni žrtvama.

– Bez obzira na to što sam učinio i dalje sam ljudsko biće. Zato mi odobrite eutanaziju – zavapio je pred javnosti. Njegov nastup i odluka o odobrenju eutanazije šokirala je obitelj silovane i zadavljene djevojke.

– Liječnici i komisija dugo su se zamarali usponom i padovima u životu ubojice naše sestre. No svih tih godina nas nitko nije pitao kako se osjećamo. A onda na radiju slušamo njegovog odvjetnika kako govori da mu je bilo teško biti napušten i u zatvoru – kazala je jedna od sestara žrtve.

>>Svećenik pedofil počinio samoubojstvo u Trstu

>>Svećenik pedofil izbačen iz Crkve prije konačne sudske presude
 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije