Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest

Silovana Vukovarka: Postojala je "soba smrti", Ćirić je bio glavni

ovčara
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
29.10.2012.
u 08:57

Petra Ćirića tereti se za zločine na Ovčari, gdje je bio u streljačkom vodu i pucao na zarobljenike, no ne i za zločine u hangarima Veleprometa, gdje se, rekla je sugovornica za HTV, dogodio još veći zločin

U Beogradu će sredinom sljedećeg mjeseca početi sudski postupak protiv Petra Ćirića kojeg srbijansko tužiteljstvo tereti za ratni zločin protiv najmanje 193 hrvatska ratna zarobljenika na Ovčari u studenome 1991., prenosi HRT. Tog pripadnika srpske Teritorijalne obrane u Vukovaru, tada zvanog i Pero Cigan, sjeća se jedna od silovanih zatočenica u Veleprometu koja ni nakon svih godina ne može zaboraviti sve strahote i poniženja, a uz želju da ostane anonimna razgovarala je s HTV-ovim novinarom Mirom Aščićem.

Ćirića se tereti za zločine na Ovčari, gdje je bio u streljačkom vodu i pucao na zarobljenike, no ne i za zločine u hangarima Veleprometa, gdje se, rekla je sugovornica za HTV, dogodio još veći zločin, ali o njemu se manje zna.

– Postojala je zloglasna "soba smrti". Iz nje su dopirali samo krici, a tko je u nju ušao, nije se vratio – rekla je za HTV istaknuvši da je Ćirić bio glavni za ta ubijanja. Vidjela je Peru Cigana kako pljačka i brutalno premlaćuje zarobljenike, a tražio je da ga se oslovljava samo s "Cigane".

>>U Beogradu uhićen Petar Ćirić – krvnik s Ovčare

Komentara 24

OB
-obrisani-
09:46 29.10.2012.

po razmjerima zločina od 1991-93 trebalo bi barem milijun srba završiti u tamnici ništa manje nisu odgopvorni oni koji su u beogradu bacali cvijeće na tenkove od ubojice siniše glavaševića

NE
neki
09:47 29.10.2012.

Vilim Karlović, kao jedan od rijetkih preživjelih s Ovčare spominje još nekoliko krvoloka, poput četnika s nadimkom "Belgija" i tvrdi da su još na slobodi u Srbiji.

DE
detour
09:32 29.10.2012.

slaba je pravda koja stize tek dvadeset godina nakon zlocina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije