Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Silovana studentica došla na suđenje, ali nije ispitivala svjedoke

Podstrana
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
06.06.2014.
u 18:58

Svjedoci su rekli kako nemaju saznanja o samom nanošenju ozljeda jer su u to vrijeme R.Š. i studentica bili sami u prostoriji

Drugi dan suđenja studentu R. Š., 20-godišnjaku optuženom za silovanje i pokušaj ubojstva kolegice krajem 2012. godine, svjedočili su djevojka i mladić koji su tog poslijepodneva bili dio društva koje se zabavljalo u privatnoj kući u Podstrani prije silovanja, prenosi Slobodna Dalmacija. Suđenju na Županijskom sudu u Splitu nazočila je i sama žrtva, koja je došla u pratnji majke, ali nije koristila svoje zakonsko pravo da ispituje svjedoke.

Svjedoci su rekli kako nemaju saznanja o samom nanošenju ozljeda jer su u to vrijeme R.Š. i studentica bili sami u prostoriji. Ostatak društva je iz njihova ponašanja zaključio kako žele biti sami. Također su posvjedočili kao se njih dvoje prije tog dana nisu posebno često družili, osim što su se viđali na fakultetu. Otkriveno je da su se na zabavi konzumirala žestoka alkoholna pića, a sumnjalo se i na konzumiranje marihuane. R. Š. je nakon uhićenja testiran na alkohol te je utvrđeno da je imao 1,44 promila alkohola u krvi.

Suđenje se nastavlja krajem sljedećeg tjedna.

>> Treće vještačenje treba otkriti je li ju je silovao mikserom

Komentara 2

TH
thekurcula
21:08 07.06.2014.

Možda jeste sama pristala ali je daleko verovatnije da nije sama pristala jer, priznaćeš, ako ga je tužila za silovanje, šansa da je sama na to pristala je mala. Neko može i da pristane na seks ali da kasnije ne pristane na način na koji to partner hoće i ako partner to silom učini, ponovo je reč o silovanju.

DE
Dejan1000
18:11 07.06.2014.

Tko zna sta je tu bilo. Mozda je sama pristala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije