Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaški napad

Šijitski hodočasnici žrtve napada sunita povezanih s Al-Qa'idom

Cibona
Foto: Dino Stanin
1/2
11.06.2012.
u 10:13

Šest osoba poginulo je na festivalu u čast srednjovjekovnog šijitskog imama. Prije sedam godina na istom festivalu poginulo je 1000 ljudi

Šest je osoba poginulo, a 38 ih je ranjeno u granatiranju trga Quraish u Bagdadu na kojem su se nedjelju na festivalu kojim obilježavaju smrt srednjovjekovnog imama Muse al-Kadhima okupili šijitski hodočasnici.

Iako se broj takvih napada uvelike smanjio, sunitski pobunjenici povezani s Al-Qa'idom povremeno organiziraju napade na šijitsku zajednicu pa su tako preuzeli odgovornost i za jučerašnji napad.

Na istom festivalu prije sedam godina oko 1000 ljudi ubijeno je kada je glasina o bombi na Mostu imama koji vodi do svetišta potaknula stampedo zbog kojega su mnogi završili u rijeci. Ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je osiguranje područja oko svetišta imama Kadhima kako bi se spriječili daljnji napadi. Svim vozilima, izuzev vozila hitne pomoći, zabranjen je pristup trgu i svetištu, a sve osobe koje dolaze na festival bit će pretražene, donosi Reuters.

Komentara 3

WA
wahr
10:40 11.06.2012.

Al Kaida i jedan % sunita su produzena ruka zion-arapskih rezima.

PL
plotto
11:06 11.06.2012.

11.06.2012. u 10:40h wahr je napisao/la: Al Kaida i jedan % sunita su produzena ruka zion-arapskih rezima. +++++++++++++ Točno,Al Qaida je samo kompjuterska fajla u kojoj su imena svih talibanskih boraca koje je CIA trenirala za borbu protiv Rusa uu Afganistanu.To je javno izjavio bivši britanski ministar vanjskih poslova Robin Cook,koji je dao ostavku, ne slažući se sa napadom VB na Irak.Nakon te izjave,Robin Cook je umro dva mjeseca poslije od srčanog udara pod nejasnim okolnostima.Sumnja se da su ga cionisti likvidirali jer nije držao jezik za zubima.Bajka o terorističkoj ćeliji i dalje živi.

IR
irani
09:57 12.06.2012.

CIA, cionisti, sumnjive okolnosti ......... . Blago naivnima, jer njima je uvijek sve jedno te isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije