Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na bubnju

Sigurne kupce imaju tek lokali i stanica za tehnički pregled

pixel
07.06.2010.
u 16:47

“Veliki igrači” koji žele preuzeti proizvodne dijelove posrnule đakovačke tvrtke čekat će sljedeće krugove dražbe i povoljnije uvjete kupnje.

Sve je spremno za prvu javnu dražbu posrnule Đakovštine na Trgovačkom sudu u Osijeku.

Uplaćene jamčevine

Potencijalni kupci danas će u 10 sati imati prilike licitirati za dijelove ovoga nekadašnjeg mlinsko-pekarskog diva po ukupnoj početnoj cijeni od 277,08 milijuna kuna.

– Vidjet ćemo tko će se pojaviti sa svojim ponudama. Ima nekoliko uplaćenih jamčevina za pojedine dijelove tvrtke, preciznije, dvije za stanicu za tehnički pregled te jedna za nekoliko lokala – kaže stečajni upravitelj Đakovštine Perica Mitrović. Trenutačni zakupac, osječko Žito u vlasništvu Marka Pipunića, u prvom se krugu neće “natjecati”. Kako je već ranije rekao, cijena im je previsoka, pa će pričekati drugu ili treću javnu dražbu kada se očekuju i povoljniji uvjeti prodaje. Žito je, inače, zainteresirano za dvije parcele na kojima se nalaze mlinovi i silosi, no u slučaju da ih netko ranije kupi, u zakupu će ostati dok se proces ne okonča.

- Nemamo pouzdanih informacija tko bi se od kupaca mogao pojaviti. Sigurno je da zagrebački BC Institut, koji je pokazao veliko zanimanje za sjemenarstvo, među njima ovoga puta neće biti. U razgovoru su nam rekli kako im je trenutačno to previsoka cijena – prenosi Šimo Orešković, županijski povjerenik Sindikata PPDIV-a.

Vjerovnici o zakupu

Po završetku dražbe za stol će sjesti Odbor vjerovnika Đakovštine u stečaju kako bi rezimirao rezultate prodaje, a pred njegovim članovima naći će se i točka dnevnog reda o reviziji sadašnjeg ugovora o zakupu s osječkim Žitom. Oni su, naime, zatražili izmjene uvjeta zakupa jer im sadašnja proizvodnja u Đakovštini ne može podnijeti teret i pokrivanje troškova koje imaju sa 400 radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije