Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poboljšanje odnosa

Seul i Pjongjang pred novim pregovorima

Korea
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.11.2015.
u 09:34

Pjongjang je predložio pregovore za 26. studenoga u selu Panmunjom na samoj granici.

Sjeverna Koreja predložila je vrijeme i mjesto za razgovore s Južnom Korejom, kažu izvješća medija, što je najnoviji potez u turbulentnoj godini odnosa između dvije zemlje.

Pjongjang je predložio pregovore za 26. studenoga u selu Panmunjom na samoj granici. Ako se održe, bit će to prvi sastanak na vladinoj razini o smirivanju napetosti otkad su se dvije strane prije tri mjeseca dogovorile poboljšati odnose.

Eksplozija mine u kolovozu ranila je dva južnokorejska vojnika blizu granice, što je dovelo do napetosti između dvije zemlje. Pjongjang je izrazio žaljenje zbog tog incidenta za koji ga Seul optužuje.

Dvije su strane potom postigle sporazum 25. kolovoza o smirivanju napetosti, a potom su dvaput organizirale spajanja obitelji razdvojenih u Korejskom ratu.

– Olakšavajuće je da je Sjever prihvatio ponudu Seula za dijalogom – kazao je južnokorejski dužnosnik. 

>> Kim Jong-un otvorio 'svemirski' tehnološki centar u Sjevernoj Koreji 

>> Srbijanski trener o životu o Sjevernoj Koreji: Država plaća račune, osigurava automobil...

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
10:04 20.11.2015.

Naša predsjednica mora što prije posjetiti Pjongjang i pokazati da su domoljubni tata i mama svojih nacija ne samo slični po domoljubnoj ideologiji nego i po staturi, obliku tijela i načinu jela.

Avatar d-ano
d-ano
11:35 20.11.2015.

,,,,,,,,,,,,,ovaj nema problema sa ISILom,,,,,,,,,,,,,,,,,,

UN
unbekant
10:52 20.11.2015.

"S.Koreja predlozila".......,"Olaksavajuce je da je Sjever prihvatijo ponudu Seula za dijalogom",neko laze ili pogresno ili pogresno prevodi,ali nema veze,steta je da nemamo na ovom svjetu,barem jos 3-4 ovakva S.Korejska presjednika..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije