Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
amerikanci biraju
Povratak na članak

Šest najvećih izazova za lidera najmoćnije sile

Trump je izolirao Ameriku od svijeta, a političkim problemima pridružili su se zdravstveni i gospodarski

Komentari 1

SI
sisavac
07:27 04.11.2020.

gomila nabacanih floskula. što je trump napravio, a da nije trebao? vaš je problem način na koji je to napravio. jer to kako je on stvari rješavao, je grubo, sirovo, svatko je znao gdje mu je mjesto u ovom svijetu. a to boli, od najmanjeg lokalnog političara u bocvani, gubernatora ruske regije, do japanskog premijera, eu komisije... odavno se znaju razmjeri snaga, a soft politika je uvjerila eu političare da su oni netko i nešto, trump im je u prvom susretu pokazao tko si, koliki su, koliko su beznačajni. nema trump obzira prema slabićima, tko je slab, prema njemu se tako i ponaša. koga respektira, ide pažljivije. dal europu boli to kako joj je trump bacio obveze pod bradu? što joj je pokazao gdje joj je mjesto? što je eu napravila kad je amerika krenula kažnjavati eu banke zbog kršenja američkih sankcija, banke platile bez pogovore milijarde dolara kazne? dal su se rusi nešto posebno bunili kad im je počeo uvoditi sankcije? kad im je odrezao kazne, zaprijetio? dal su najvećeg proizvođača aluminija dali pod upravljanje američkom ministarstvu trgovine? jesu, ako dionice kotiraju na američkim burzama, tvoja firma je i pod direktnim nadzorom američkih službi. dal su kinezi popustili u vezi trgovine? jesu. netko će reći s dugoročnim ciljem, al opet. trump nije cvijeće, nije pokrenuo niti jedan rat, nikog nije napao, al nije nikog ni ostavio na cjedilu, svjestan je on da pentagon vuče previše američke ekonomske snage, i da će ih to uništiti, ko i sssr.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.