Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi početak

Šesnaest vizažistica i operaterki na računalima završilo tečajeve

tečaj
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
13.06.2011.
u 13:07

Kupljen je i automobil za potrebe projektnih aktivnosti, koji će nakon završetka projekta Međimurska županija darovati Domu za žrtve obiteljskog nasilja, koja je i partner u projektu

ČAKOVEC – Sedam vizažistica i devet operaterki na računalu primilo je diplome o uspješno završenom tečaju. U sklopu projekta "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" nakon tri mjeseca završila su i posljednja dva obrazovna programa. Devet novih operaterki na računalu u Autonomnom centru je, osim diploma, primilo i USB-stickove, a diplome vizažisticama uručene su u Pučkom otvorenom učilištu.

– Osim formalnog dijela obrazovanja polaznice su pohađale i radionice na kojima su usavršavale vještine poput komunikacije i pozitivnog mišljenja, prezentacije pred poslodavcem i pisanja životopisa. Na taj način ohrabrile su se i dodatno motivirale za traženje posla. Iako se manji broj polaznica već uspio zaposliti, što je vrlo vrijedan rezultat ovog projekta, ostale korisnice, od slastičarki, domaćica i vizažistica do operaterki na računalu, još traže zaposlenje u novoj struci. Riječ je o visoko motiviranim ženama od kojih mnoge imaju i bogato radno iskustvo – kaže Marina Kolar iz udruge Zora, voditeljica projekta. Kupljen je i automobil za potrebe projektnih aktivnosti, koji će nakon završetka projekta Međimurska županija darovati Domu za žrtve obiteljskog nasilja, koja je i partner u projektu. Radionice, grupna i individualna savjetovanja na koja su pozvane sve nezaposlene žene, potrajat će do prosinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije