Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni haaški tužitelj
Povratak na članak

Brammertz najavio žalbu na presudu Šešelju: Dogodio se fundamentalan propust većine

Elemente žalbe detaljnije će obrazložiti u formalnoj najavi koju će poslati Žalbenom vijeću, no u priopćenju Brammertz kaže da smatra da se dogodio “fundamentalan propust većine” (sudaca u Raspravnom vijeću) u obavljanju svoje sudske dužnosti

Komentari 20

DU
Deleted user
16:15 06.04.2016.

Kad je pala presuda Gotovini isti dan su se žalili jer nisu bili zadovoljni visinom kazne. Ovaj nakon tjedan dana tek "najavio" žalbu. SPRDAČINA

VL
MA
Marko1337
15:58 06.04.2016.

Najveći propust je što su jednom Francuzu dali da bude predsjednik suda, a unaprijed se znalo da su Francuzi podržavali četnikei u ratu protiv Hrvatske i BiH i da snose velki dio krivnje za brojne srpske zločine.

VL
DU
Deleted user
15:38 06.04.2016.

Niste vi Haška gospodo dostojni suditi nikome i ni zašto! Kakav god cirkusant Šešelj bio u nekoliko svojih vulgarnih monologa vas je odlično opisao!

VL
MA
Manolo46
16:46 06.04.2016.

Ali laže ovaj Bramertz. Prvo govori da mu je žalba u ovom slučaju prioritet a prije toga se nisu bavili ovim slučajem. Lijepo piše u presudi da tužiteljstvo nije ni pokušalo rušiti Šešeljeve teze o velikoj srbiji zbog čega ih je sudac Antonetti prekorio. Nisu uspjeli dokazati ništa, optužnica im je bila manjkava, traljavo su vodili proces i kad im je postalo jasno da gube instruirali su svjedoke da lažu, pa ih je Šešelj hvatao u laži a sad se čude što im je optužnica pala. I onda im je kriv sudac, a što je najgore, uspjeli su u to uvjeriti i 90% Hrvata, a prava istina je da je za sve odgovorno tužiteljstvo, koje se od dolaska Carle Del Ponte na čelo bavilko politikom umjesto kaznenim pravom, i to na način da je promoviralo neoliberalnu agendu George Sorosa, pa i ovdje u ovom kratkom članku vidimo da Bramertz spominje "govor mržnje" što nije kazneno djelo, i što ne postoji u statutu suda, jer je riječ o običnoj komunjarsko-liberalnoj floskuli za ponovo uvođenje verbalnog delikta, naravno, s tim da će oni biti ti koji će govoriti i određivati što je to "govor mržnje". Da ste vi iz tužiteljstva optužili vrh tzv. JNA, čelništvo KOS-a i ostale koji su stvarno organizirali te zločine, to bi bila druga priča. A kad ste već odlučili abolirati te bandite s petokrakama kao što su Kadijević, Adžić, Rašeta, Vasiljević i ostali, i kad ste njihove zločine išli tovariti Šešelju, onda ste mogli to kvalitetnije obraditi, i s istim onim žarom kojim ste protiv Hrvata konstruirali optužnice s izmišljenim zločinima i po političkoj odgovornosti. Kao da se ne sjećamo topničkih dnevnika i kako je Bramertz ucjenjujući Hrvatsku pokušao dobiti proces protiv Gotovine. Zašto sad isto tako ne ucjenjuješ Srbiju Bramertzu? Zašto je tvoje tužiteljstvo odobrilo Srbima zacrnjivanje dokumenata koji dokazuju ulogu Srbije u zločinima genocida u Vukovaru i Srebrenici? I onda bi nama htio prodati da je za sve kriv Šešelj? Nama koji smi pismeni to češ malo teže prodati, a ako ikomena tom sudu treba suditi onda treba suditi najvećoj zločinačkoj organizaciji koja se ikad pojavila pred haškim sudom, a to je haško tužiteljstvo.

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
16:38 06.04.2016.

Propust, malo je reći. Bila je to namjera, veća..

VL
PI
pinkec
17:56 06.04.2016.

Gosp. Brammertz, želimo čuti: "Uložili smo žalbu i žalba je zaprimljena"! a ne vaša obećanja s kojima ćete nas zabavljati, dok ne prodje rok za primanje žalbe. Takodjer očekujemo da će te se iskreno zalagati za pravdu i opovrgnuti ovajvaj zločin što ste dozvolili da se dogodi, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u Hrvatskoj!

VL
Avatar Mihael1
Mihael1
17:20 06.04.2016.

Samo da spodoba ne umre prije nego ga osude.

VL
Avatar CHOW
CHOW
15:54 06.04.2016.

Noćna mora zvana Šeselj

VL
ZI
Zika
18:21 06.04.2016.

Medju svetske,pravne strucnjake,ova imitacija pravnika, Brametz (Predpostavljam da je kupio diplomu),pustio je glavni adut za zalbu za oslooba- jucu presudu Dr.Seselju, (koji ocigledno nije kupio diplomu) da mu se pokojna baba svalerisala sa seoskim popom, i da to Antoneti nije uzeo u obzir.

VL
Avatar booombastic
booombastic
21:31 06.04.2016.

sramotna presuda. tko zna tko je tu dirigirao, ali od zalbe se ne smije odustati

VL
DU
Deleted user
16:13 06.04.2016.

Samo vi dopustite da vam takav vrijeđa suce po Hagu. Daleko ste dogurali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.