Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD DILERA DO ROMEA

Seks skandal u britanskom zatvoru: Zatvorenik zaveo medicinsku sestru i čuvaricu

Foto: PRESS ASSOCIATION/SOUTH WALES POLICE/PIXSELL/REUTERS
1/2
10.01.2023.
u 14:05

Pullen je dobio pet godina zatvora 2019. godine zbog svoje uloge u narkobandi koja je preplavila ulice Južnog Walesa kokainom i heroinom. Proveo je neko vrijeme u zatvoru HMP Parc prije nego što je premješten u HMP Manchester zbog sumnji da je bio u neprimjerenoj vezi.

Britanski zatvorski sustav ponovo trese novi seks skandal. Na suđenju na sudu u Cardiffu pokazalo se da je zatvorenik Harri Pullen (25) bio u vezi s medicinskom sestrom Elyse Hibbs (25) i zatvorskom službenicom Ruth Shmylo (25) koje su radile u zatvoru u trenutku kad je on tamo služio kaznu.

Hibbs se već nalazi u zatvoru jer je priznala da je imala telefonske razgovore  s "manipulativnim" Pullenom i to u trenutku kad je on služio svoju kaznu. Shmylu će suditi u rujnu zbog navodne veze koju je imala s osuđenikom u trenutku dok je radila u zatvoru B kategorije, piše Mirror.

Od narkobande do zatvorskog Romea

Pullen je dobio pet godina zatvora 2019. godine zbog svoje uloge u narkobandi koja je preplavila ulice Južnog Walesa kokainom i heroinom. Proveo je neko vrijeme u zatvoru HMP Parc prije nego što je premješten u HMP Manchester zbog sumnji da je bio u neprimjerenoj vezi. No, nakon što mu je na tijelu otkriven sakriven mobitel i to u trenutku prebacivanja iz HMP Manchester u zatvor Swansea dobio je još četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Hibbs je upoznala zatvorenika dok mu je pružala liječničku pomoć. Zatvorenik je iskoristio svoju majku i prijatelja da stupi u kontakt s Hibbsom nakon što ju je potražio na Instagramu.. Tužitelj Matthew Cobbe rekao je da su nadređeni u zatvoru sumnjali da je zatvorenik bio upleten u neprikladan odnos u zatvoru pa su ga prebacili u HMP Manchester.

Istražitelji su tada pronašli Hibbsov telefonski broj na njegovoj listi odobrenih poziva za zatvorenike.

"Nakon što su ga premjestili u HMP Manchester, njegovi pozivi su bili pod nadzorom i bilo je sasvim jasno da je optuženica ima odnos sa zatvorenikom. On ju je kontaktirao jako puno puta, a najveći dio toga dogodio se dok je bila zaposlena u HMP Parc", kazao je tužitelj.

"Njihovi pozivi su bili koketni. Pričaju o zatvoru, osoblju unutar zatvora, on joj govori da je voli, a ona mu govori da je ne poznaje da bi je volio", otkriveno je na suđenju.

Tužitelj je naveo kako su si medicinska sestra i zatvorenik govorili kako se vole, te da su u razgovoru referirali i na tadašnjem partnera 25-godišnje  Elyse Hibbs. Ona je dala otkaz u srpnju 2021. godine, samo kako bi je uhitili tjedan dana kasnije te je tada priznala da se dopisivala sa zatvorenikom. Kazala je policiji da se bojala prekinuti kontakt s Pullenom jer joj je on navodno ranije prijetio.

Adam Sharp koji brani 25-godišnjakinju kazao je da je zatvorenik unutar sustava bio poznat kao "osobito manipulativna osoba".

"Bila je mlada, dojmljiva, neiskusna i ranjiva na zloćudni utjecaj zatvorenika koji ju je želio iskoristiti", ustvrdio je.

VIDEO: Prestanite ih raditi: Greške zbog kojih čišćenje doma traje duže nego što bi trebalo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije