Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe iz Beograda

Šeks: Optužuju me bez osnove jer nisam bio zapovjednik

\'25.11.2010. Markov trg, Zagreb -  Vladimir Seks, potpredsjednik sabora Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
14.01.2011.
u 19:47

Amnesty International poziva se na tvrdnje nekih svjedoka u postupku protiv Branimira Glavaša, koji su tvrdili da je Šeks kao predsjednik Kriznog stožera bio gospodar zbivanja na području istočne Slavonije

Vojni sud u Beogradu 1992. optužio je Vladimira Šeksa za genocid i oružanu pobunu, a Inicijativa mladih za ljudska prava i Amnesty International pozvali su hrvatske pravosudne organe da istraže Šeksovu navodnu umiješanost u ratne zločine u Slavoniji 1991., javlja HTV.

Amnesty International poziva se na tvrdnje nekih svjedoka u postupku protiv Branimira Glavaša, koji su tvrdili da je Šeks kao predsjednik Kriznog stožera bio gospodar zbivanja na području istočne Slavonije.

Zbog tih se optužbi potpredsjednik Sabora Šeks danas javio DORH-u, kojemu je dao iskaz. Oštro je demantirao bilo kakvu povezanost sa zločinima i dodao da 1991. nije bio u poziciji zapovijedanja obranom te da ne postoje osnove za pokretanje istrage protiv njega.

- Ja nisam ratni zločinac, a ovi koji mi imputiraju sumnju su klevetnici. To su pokušaji krivtvorenja hrvatske povijesti - rekao je Šeks gostujući u Dnevniku 3.

- Amnesty International radi na isitm valnim duljinama kao i Savo Štrbac koji Hrvatsku želi učiniti agresorom - smatra Šeks.

Potpredsjednik Sabora tvrdi da će DORH izdati priopćenje u kojem se navodi da razlozi Amnesty Internationala za pokretanjem istrage nisu valjani te da je to sve "perfidna i zloćudna konstrukcija".

Komentara 429

OB
-obrisani-
23:09 14.01.2011.

Htio bi samo podsjetiti da su me pojedinci pljuvali kad bi se kritički osvrnuo na ovog gospodina! Sada se čude i pitaju što on još radi u vlasti!

OB
-obrisani-
12:07 15.01.2011.

Sad bu počelo renoviranje i krečenje Lepoglave

TU
turbina
23:30 14.01.2011.

...GOTOV SI!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije