Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci prozivaju

Šeks nije sazvao sjednicu antikorupcijskog vijeća godinu dana

HDZ u saboru
Patrik Macek/PIXSELL
13.12.2013.
u 12:20

Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije, onda molimo da to prepusti nekom drugome, poručio je SDP-ov Peđa Grbin

Ako HDZ ne želi voditi borbu protiv korupcije, onda molimo da to prepusti nekom drugome. Siguran sam da u Hrvatskom saboru ima onih koji bi htjeli i znali voditi to tijelo - poručio je SDP-ov Peđa Grbin najvećoj oporbenoj stranci a vezano za neaktivnosti saborskog antikorupcijskog vijeća.

Grbin, koji je član tog vijeća, i SDP-ova potpredsjednica vijeća Vesna Fabijančić-Križanić prozvali su predsjednika vijeća, HDZ-ovog Vladimira Šeksa zbog nesazivanja sjednica. Posljednja radna sjednica održana je 13. 12. 2012., a ove je godine održana samo jedna, i to tematska sjednica. U međuvremenu se razotkrilo mnogo korupcijskih afera, o čijim uzrocima i načinu sprječavanja je vijeće moglo raspravljati.

- Javnost mora znati da ovo tijelo ne ostvaruje svoju svrhu - rekla je Vesna Fabijančić-Križanić koja je dodala da se pokušalo u nekoliko navrata utjecati na Šeksa da sazove sjednicu ali bez uspjeha.
Kad je antikorupcijsko vijeće osnivano, naglasio je Grbin, vodstvo je prepušteno oporbi upravo zato da bude aktivno i da se ne prikriva korupcija, a osim što nije raspravljalo o aferama vijeće se nije osvrnulo ni na izvješće Transparency Internationala ni kako poboljšati poziciju Hrvatske na listi percepcije korupcije.

Grbin je potvrdio i da oko formiranja Istražnog povjerenstva za okolnosti ubojstva Stjepana Đurekovića još uvijek traju konzultacije, te da očekuje da će uskoro biti postignut dogovor.

Komentara 3

Avatar mohito
mohito
12:58 13.12.2013.

valjda se ne placaju posebne dnevnice za sjedenje u tom antikorupcijskom vijecu - da se to posebno placa "zasjedali" bi svaki dan i mlatili praznu slamu...

Avatar carlibraun
carlibraun
14:37 13.12.2013.

Strpite se da se otrijezni. Pije od tuge što mu je pol stranke u zatvoru.

BI
biser1919
15:49 13.12.2013.

predsjednik antikorupcijskog vijeća dolazi iz stranke koja je trenutno na sudu zbog korupcije među ostalom. Bravo, tog ima samo kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije