Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretražena mu kuća i automobil

Šegotin branitelj: Uhićen je jutros u Dubrovniku, mislim da to ima veze s izvidima protiv Bandića

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
14.07.2021.
u 11:14

Da je kriminalističko istraživanje nad pet osoba u tijeku, potvrdili su i MUP i USKOK. U svojim priopćenjima naveli su da je pet osoba uhićen na području tri policijske uprave ta da je u tijeku provođenje izvida

Patrik Šegota, bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja, nova je riba koja se zaplela uskočko-policijsku mrežu. Uhićen je u sklopu nove akcije, koja je nastavak akcija od prije desetak dana u kojima je uhićeno 20-ak osoba. Da je Šegota uhićen, potvrdio je i njegov branitelj Vladimir Terešak.

- Znam da je uhićen jutros u Dubrovniku i da mu je tamo pretražena kuća i automobil. Nakon toga će ga dovesti u Zagreb radi daljnjih pretraga, što će vjerujem biti tek poslijepodne. Ne znam točno za što ga se sumnjiči, no pretpostavljam da to ima veze s izvidima koji su se provodili nad sada pokojnim Milanom Bandićem - kazao je Terešak.

Da je kriminalističko istraživanje nad pet osoba u tijeku, potvrdili su i MUP i USKOK. U svojim priopćenjima naveli su da je pet osoba uhićen na području tri policijske uprave ta da je u tijeku provođenje izvida.

Istražitelji pretražuju i urede Gradskih groblja, a među njima i ured Drage Pleša, pomoćnika za pravne poslove u Gradskim grobljima. Za sada je nejasno i je li Pleša uhićen ili su mu samo pretraženi uredi i izuzeti dokumenti koji zanimaju istražitelje. Neslužbeno se doznaje da je uhićena i Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama, a među uhićenima je još jedna djelatnica tog ureda.

Prema neslužbenim informacijama Šegota i ostali se sumnjiče za mito i niz koruptivnih djela, koji se odnose na radove koji su se radili na grobljima. On je lani otišao iz Gradskih groblja zbog afere s dodjelom kućica za prodaju cvijeća pred Mirogojem i to nakon što se otkrilo da su kućice dobile tvrtke osnovane tek koji dan prije raspisivanja javnog natječaja. Šegota je inače bio bliski suradnik Milana Bandića, bio je i u Bandićevoj stranci, a njegovo ime spominje se i u sklopu istrage protiv Kazimira Bačića i Milana Lončarića, jer je nazočio nekim sastancima koji su bilo jedan  bilo drugi imali s Bandićem.

Komentara 9

DO
domazl
11:57 14.07.2021.

U RH bi bilo vrijeme da se počne privoditi i neke odvjetnike, jer su spona između sudaca i davatelja mita.

Avatar duje912
duje912
13:16 14.07.2021.

vidim pojedinci koji glasaju za HDZ i kojima je jako lijepo u HR, daju minuse. to nam je borba dala. brate moj izađi iz groba i vidi za što si dao život.

KB
k.brijeg
22:41 14.07.2021.

Ja nemam odvjetnika pri miru spavam, a ovi reketari imaju spremne odvjetnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije