Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećenja u sisku

VIDEO Počelo uklanjanje opasnog dimnjaka bivše tvornice Segestica

Sisak: Započelo uklanjanje u potresu oštećenog dimnjaka Segestice
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/7
04.01.2021.
u 15:51

Sam dimnjak, zajedno s potpuno sačuvanom energanom iz sredine prošlog stoljeća, čini jedinstvenu i vrijednu cjelinu industrijske baštine Siska

U Sisku je danas počelo postepeno rušenje visokog dimnjaka bivše tvornice Segestica koji je stradao u nedavnom potresu te, prema ocjenama statičara, predstavlja opasnost.

Visoki dimnjak, izgrađen 1920., će prema naputku statičara biti skraćen do onog dijela koji ne predstavlja opasnost. Stručnjaci su stoga rezanjem čeličnih obruča na vrhu dimnjaka počeli kružno skidati opeke do mjesta oštećenja, a stabilni dio dimnjaka bit će sačuvan.

Sam dimnjak, zajedno s potpuno sačuvanom energanom iz sredine prošlog stoljeća, čini jedinstvenu i vrijednu cjelinu industrijske baštine Siska. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

DE
DeGogi
14:10 04.01.2021.

Jedino "bivsih tvornica" u HR ima jos vise nego dogradonacelnika.

R2
Rasputin_2021
13:37 04.01.2021.

Pitanje: Kako je tako stari, visoki i sa jaku uskom bazom dimnjak odolio potresu kad su se kuce deset puta nize srusile?

Avatar bucka
bucka
16:14 04.01.2021.

Kad ga Srbi nisu htjeli skinuti 90ih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije