Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sakrila tragove

Šefica pošte ukrala 280.000 kuna pa pobjegla na odmor

plaza
Linda Draškić Perak
13.09.2013.
u 18:21

Lukava šefica krađu je pokušala pripisati kolegici koja je bila odsutna zbog bolesti

Carly McBride, 26-godišnja upraviteljica pošte u britanskom gradu Warringtonu, lagala je kolegama da ima rak, ukrala 31.000 funti (oko 280.000 kuna) i pobjegla na luksuzni odmor.

Lukava šefica krađu je pokušala pripisati kolegici koja je bila odsutna zbog bolesti, piše DailyMail.

McBride je zbog "grubog kršenja povjerenja" osuđena na uvjetnu kaznu od 16 mjeseci.

Tužitelj Paulinus Barnes na suđenju je izjavio da je McBride pomno osmislila prijevaru te sakrila tragove manipulirajući računalnim sustavima i mijenjajući barkodove. Novac je trošila na luksuzna putovanja na Mali i Majorcu, a kad su njeni kolege počeli sumnjičavo gledati na njen novi životni stil, izjavila je da boluje od raka.

Njezina je odvjetnica postupke pokušala opravdati brojnim lošim vezama u kojima je s partnerima često konzumirala drogu i alkohol.

Ipak, sutkinja je zaključila da su njezini postupci rezultat sofisticiranog planiranja i promišljanja, a naknadno će se odrediti koliko novca mora vratiti.

>> Na prijevaru joj izvukao 400.000 kn, dala mu karticu i pin

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije