Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna ostavka

Šef kirurgije brodske bolnice odstupio zbog loših zdravstvenih reformi

Vedran Balen
14.03.2014.
u 13:00

Moja ostavka nije posljedica međuljudskih odnosa, niti osobnih animoziteta, nego činjenice da ne želim sudjelovati u provođenju redukcionističke zdravstvene politike s kojom se duboko ne slažem, kaže Samardžić

Nakon sada već bivšeg sanacijskog upravitelja dr. Hrvoja Mitrovića, u brodskoj Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića "pala" je još jedna ostavka prouzročena zdravstvenim reformama. Poslije velikog nezadovoljstva liječnika i drugog osoblja bolnice, sa svog je mjesta odstupio i šef kirurgije i nekadašnji v.d. ravnatelja, ugledni kirurg dr. Josip Samardžić. Kako sam kaže, svojim činom on je želio ukazati na neodrživost trenutnog stanja u zdravstvu te neslaganje s politikom redukcije, smanjenja broja kreveta i slabije zdravstvene zaštite.

- Moja ostavka nije posljedica međuljudskih odnosa, niti osobnih animoziteta, nego činjenice da ne želim sudjelovati u provođenju redukcionističke zdravstvene politike s kojom se duboko ne slažem. Ne mogu obavljati dužnost šefa odjela u sustavu koji onemogućava normalno poslovanje – rekao je dr. Samardžić. Govoreći o novom ustroju slavonskobrodske bolnice, on je istaknuo kako tu zdravstvenu ustanovu ne očekuju nimalo lijepi dani. Dodao je kako cijeli postupak reforme obiluje nepoznanicama. Novi voditelj Službe za kirurške bolesti je dr. Ferid Latić

>> Sanacijski upravitelj slavonskobrodske Opće bolnice podnio ostavku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije