Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolektivni ugovor

Šef HAC-a nije znao za nagradu zviždačima, sad je želi izbaciti

\'gradska zagreb 16102007 .....pokupsko nova cesta... snimio_anto magzan Stjepko Boban , predsjednik uprave Hrvatskih cesta\'
Anto Magzan/Arhiva VL
Autori: ipš, jb/VLM
17.03.2011.
u 11:52

Boban tvrdi da su mu odredbu podmetnuli pregovarači uprave i hitno traži izmjenu kolektivnog ugovora

Odredba kolektivnog ugovora, koji su sindikati i uprava HAC-a potpisali prošli tjedan, prema kojoj će radnici koji prijave korupciju u toj tvrtki i ona se dokaže na sudu dobiti 10 posto vraćenog novca, razljutila je predsjednika uprave Stjepka Bobana. On, navodno, sada tvrdi da su mu odredbu podmetnuli njegovi predstavnici koji su vodili pregovore.

Stoga je Boban za četvrtak, neslužbeno doznajemo, pozvao sindikate da potpišu izmjenu kolektivnog ugovora prema kojem bi se ta nagrada eliminirala.

Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, nije želio komentirati poziv na sastanak. On tvrdi da je Boban pod pritiskom Udruge branitelja HAC-a, koja je izdala bilten u kojem se protivi spornoj odredbi kolektivnog ugovora o nagradi, i to, kako kaže, zbog osobnih interesa. Sindikat, kaže, neće pristati na izmjene ugovora.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
12:13 17.03.2011.

kako bi i pristao na nagradu, kada bi u bilo kojoj normalnoj državi nakon prve sumnje bio u prdekani ovaj ne da ima putra na glavi, već je sav putran

OB
-obrisani-
12:16 17.03.2011.

heba te koja Država smo mi........umjesto da lopova.....uFate......oni još daju . nagradu onome ko mu drži lojtre..........majko moja.....koji kriminallci....

OB
-obrisani-
12:07 17.03.2011.

ha ha ha ha ............hebe ....lud...zbunjenog...................aha ha ha ha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije